Kandilli Rasathanesi 7 üzerinde olacak dedi yeni deprem tahmini ile o bölgeye işaret etti

Türkiye 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen 2 depremle sarsılırken Kandilli Rasathanesi bir sonraki büyük deprem için o bölgeyi işaret etti!
Kandilli Rasathanesi 7 üzerinde olacak dedi yeni deprem tahmini ile o bölgeye işaret etti

Kandilli Rasathanesi 7 üzerinde olacak dedi yeni deprem tahmini ile o bölgeye işaret etti - Asrın felaketi olarak tarihe geçen Kahramanmaraş depremi ne yazık ki 11 ilde büyük bir yıkıma neden olarak 45 binden fazla vatandaşımızın ölümüne neden olmuştu.

Gece evlerinde uykuya yatan kişiler saat 04:17'de depreme yakalanmış, pek çok kişi yataklarından dahi kalkamadan yıkılan evlerinin enkazı altında can vererek hayatını kaybetmişti. Deprem merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın yanı sıra Hatay, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya'da büyük yıkıma neden olmuş bu illerde adeta sağlam bina kalmamıştı. Bu illerin yanı sıra Adana, Osmaniye, Kilis, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Elazığ'da da binalar çökmüş, hayatını kaybeden kişiler olmuştu. 

BİR SONRAKİ BÜYÜK DEPREM NEREDE OLACAK, BEKLENEN İSTANBUL DEPREMİ NE ZAMAN, KAÇ ŞİDDETİNDE OLACAK?

7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremle aynı gün tarihte ilk kez karşı karşıya kalan Türkiye bir kere daha acı deprem gerçeği ile yüzleşirken gözler deprem beklenen diğer illere çevrilmişti. Özellikle de 1999 senesinde yaşanan Gölcük depreminin ardından alarm verilen İstanbul ve beklenen büyük Marmara depremi için tahminler peş peşe açıklanmıştı. 

Konu hakkında deprem uzmanları yeni tahminlerini ve uyarılarını peş peşe açıklarken bu isimlerden biride Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof Dr. Haluk Özener oldu. Özener her an 7 ve üzerinde bir deprem beklediklerini belirterek "Her an 7 üzeri deprem olabilir. Ne zaman olur? Kimse bilmiyor. Bizim yer bilimleri camiası olarak yapacağımız çalışmalar orta ve uzun vadeli. En kısa vadede yapılması gereken, bina yapı stokunun güvenli hale getirilmesi" diyerek deprem için alınabilecek tek önlemin bina yapı stokunun sağlam hale getirilmesi olduğunu söyledi. Özener Marmara fayının geçtiği Marmara bölgesinin deprem için riskli olduğunu dile getirdi. 

NOT: Haberimiz Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof Dr. Haluk Özener tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup, emlak365.com tarafından yapılan açıklamalar aktarılmıştır. Depremin kesin tarihi ve yerinin belirlenmesi mümkün olmayıp, açıklamalar kişisel tahminlerden ibarettir.