Devlet desteği alana 1+1 prefabrik ev 25.900 TL!

Devlet tarafından bazı vatandaşlara prefabrik ev yaptırabilmeleri için nakit desteği veriliyor. Bu desteği alan vatandaşlar çok uygun maliyetlerle prefabrik ev sahibi olabiliyorlar. Bu yolla sadece 25.900 TL ödenerek müstakil ev sahibi olunabiliyor.
Devlet desteği alana 1+1 prefabrik ev 25.900 TL!

Türkiye'de prefabrik evler son dönemlerde oldukça yoğun talep görmeye başladılar. Müstakil bir yaşamın en uygun fiyatlı yolu olan prefabrik evler uygun maliyetleri ile insanları cezbedebiliyor. Üstelik devlet bazı vatandaşlara prefabrik ev yaptırma desteği de veriyor. Bu durumda tahmin bile edinmeyecek fiyatlarla prefabrik ev sahibi olunabiliyor. 

PREFABRİK EVLER NEDEN POPÜLER OLDU?

Prefabrik evlere olan ilginin artmasının bazı nedenleri bulunuyor. Öncelikle bu evler betonarme yapılara göre daha ekonomikler. Fiyat avantajını değerlendiren vatandaşlar çok da fazla sıkıntıya girmeden bu evlere sahip olabiliyorlar. Ancak bu evlerin popüler olmasının tek nedeni uygun fiyat değil. 

Bir betonarme ev yaptırılmak istense yüksek maliyetin yanında uzun bir inşaat sürecine de katlanmak gerekiyor. Bunun yerine prefabrik evler en fazla iki haftalık bir süreçte anahtar teslim olarak yaptırılabiliyor. Zaman tasarrufu bu tercihlerde etkili oluyor. 

Prefabrik evlerin deprem durumunda betonarme evlere göre daha güvenli olmaları artan talebin bir başka nedeni olarak değerlendiriliyor. Beton gibi ağır malzemeler yerine daha hafif malzemelerle yapılan prefabrik evler deprem sırasında yıkılsa dahi kolay kolay ölüm ile karşılaşılmıyor. Ayrıca prefabrik evler fabrikalarda deprem testlerinden geçirilerek üretiliyorlar. 

DEVLET DESTEK VERİYOR

Prefabrik ev yaptırmaya karar veren bazı vatandaşlar devletten prefabrik ev yaptırma yardımı alabiliyorlar. Tamamen ihtiyaç sahiplerine yönelik olan bu sosyal yardımdan yararlanabilmenin bazı şartları bulunuyor. Tek başına ihtiyaç sahibi olmak prefabrik ev yaptırma yardımı almak için yeterli olmuyor. Bunun için bazı ek şartların da yerine getiriliyor olması gerekiyor. 

Prefabrik ev yardımı almak için vatandaşların ihtiyaç sahipliğinin yanında şu anda yaşamış oldukları evlerin sağlıksız ve bakımsız olması gerekiyor. Bunun yanında prefabrik evin yaptırılacağı arazinin tam hisseli tapusuna da sahip olmak şartı aranıyor. Ayrıca 65 yaş üstü olmak, dul olmak, tek ebeveynli aile olmak gibi özelliklerden birisinin de olması gerekiyor. 

Şartları karşılayan vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na başvuru yaparak 200 Bin TL prefabrik ev yaptırma yardımı alabiliyorlar. Bu 200 Bin TL'lik tutar yaptırılacak olan prefabrik evin maliyetinin çok önemli bir kısmını karşılamaya yetiyor.

PREFABRİK EV FİYATLARI MART 2023

Devlet desteği alana 1+1 prefabrik ev 25.900 TL!

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler internette bazı fiyat araştırmaları yapabiliyorlar. Bu sorgulamalardan seçtiğimiz güncel ilana göre 1+1 prefabrik ev için 225.900 TL fiyat isteniyor. 200 Bin TL devlet desteği alınması durumunda bu prefabrik evin maliyeti 25.900 TL oluyor. 

Not: Burada yer alan prefabrik ev fiyatları bilgilendirme amacıyla kullanılmıştır. Sitemizde prefabrik ev satışı yapılmamaktadır. Emlak365 herhangi bir şekilde prefabrik ev satışı yapmak veya bu satışa aracılık etmek gibi bir faaliyette bulunmamaktadır.