Devrim gibi kampanya! Evin yarısını devlet yapıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’de kentsel dönüşümde devrim olacak yeni kampanyayı açıklaması vatandaşları ve inşaat sektörünü heyecanlandırdı. Yarısı Bizden kampanyası ile kentsel dönüşüm maliyetinin yarısını devlet karşılayacak.
Devrim gibi kampanya! Evin yarısını devlet yapıyor!

Kentsel dönüşümde çok farklı bir açılımı sağlayacak kampanyayı açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan hem inşaat sektörünü hem de vatandaşları heyecanlandırdı. Yarısı Bizden kampanyası ile kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Sektör temsilcileri artan inşaat maliyetlerinden dolayı konut sahiplerinin kentsel dönüşüme mesafeli olduklarını ama bu kampanya ile çok istekli olacaklarını söylediler.

YARISI BİZDEN KAMPANYASI YORUMLARI!

Yarısı Bizden kampanyası ile alakalı olarak açıklama yapan İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, “Devletimizin son aylarda gayrimenkul ve inşaat sektörüne vermiş olduğu destekler memnuniyet vericidir. Bu destekler ile hem ilk kez ev sahibi olmak isteyenlere hem de riskli binalarını dönüştürmek isteyenlere önemli imkanlar sağlanıyor.” dedi.

Deprem riskine dikkat çeken Nazmi Durbakayım, “Türkiye’nin bir deprem gerçeği var. Riskli konut stoku da bu doğrultuda yenilenmeli. Bugüne kadar inşaat maliyetlerinin yüksekliği hem inşaat sektörünü hem de konutlarını dönüştürecek vatandaşları zorluyordu. Bu atılan adımlarla beraber bireysel olarak kentsel dönüşüm hızlanacaktır. Yarısı Bizden kampanyası ihtiyaç duyulan kentsel dönüşüm hamlesine öncü olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Yeni kentsel dönüşüm kampanyasını değerlendiren Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan ise yaptığı değerlendirmede, “Evini parsel bazında dönüştürecek olan vatandaşlara düşük faizli kredi imkanının sağlanması çok değerli. Bu bir adım daha öteye taşınmalı. Güçlendirme çalışmalarında da vatandaşlara bu destekler verilmeli. Biz bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yakın bir şekilde çalışmaya hazırız. Binası incelenen vatandaşlarımızın binaları çok daha hızlı bir şekilde depreme dayanıklı hale getirebiliriz.” şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüme dair gelişmeleri değerlendiren Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün ise, “Bu atılan adımlar çok kıymetli diyebiliriz. Vatandaşlara konutlarını dönüştürmekte büyük kolaylıklar sunuluyor. Bu müjdelerle kentsel dönüşüm çalışmaları çok hızlanacaktır.” dedi.