Düzce'de ağır hasarlı 181 bina yıkılıp yerlerine yenisi yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Düzce depreminde ağır hasarlı olduğu tespit edilen 181 binanın yıkılarak yeniden yapılacağını açıkladı.
Düzce'de ağır hasarlı 181 bina yıkılıp yerlerine yenisi yapılacak!

Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5,9 şiddetindeki depremin ardından çalışmalar devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da deprem bölgesinde yapılan çalışmaları denetledi. Deprem sonrasında incelemelerin hızlı bir şekilde yapıldığını açıklayan Bakan Murat Kurum 181 yapının ağır hasarlı olduğunun tespitinin yapıldığını açıkladı.

181 BİNA YIKILACAK!

Düzce depremine dair bir açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Düzce’de 300 ekibimiz tarafından hasar tespit çalışmasını sürdürüyoruz. Kısa bir süre içerisinde 13.185 binada 39.822 bağımsız bölümün incelemesini tamamladık. Bu incelemeler sırasında 181 binanın ağır hasarlı olduklarını tespit etti. Bu ağır hasarlı binaların tamamını hızlı bir şekilde yıkacağız.” dedi.

TOKİ DÜZCE’DE DEPREM KONUTLARI YAPACAK!

Yıkılacak olan binaların yerine yenilerinin yapılacağını açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Ağır hasarlı binaların oldukları gibi bırakılmaları mümkün değil. Yıkım kararı aldık ve hızlı bir şekilde bu yıkımları gerçekleştireceğiz. Bu binalarda bulunan konutlarda yaşayan vatandaşlarımızı da mağdur etmeyeceğiz. Yıktığımız binaların yerine TOKİ eliyle çok daha güvenli ve sağlıklı konutlarımızı inşa edip en kısa sürede vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

TOKİ sosyal konutların yanında Türkiye’de doğal afetlerin ardından zarar gören konutların da yerine yenilerini inşa ediyor. Daha önce İzmir, Elazığ gibi deprem olan illerde deprem konutları inşa eden TOKİ geçtiğimiz yıl çıkan yangın ve meydana gelen sel felaketleri nedeniyle Antalya, Giresun, Rize, Kastamonu gibi kentlerde de afet konutları inşa ediyor. İnşa edilen bu konutlar hak sahiplerine çeşitli ödeme kolaylıkları ve uzun vadelerle veriliyor.