Ev Sahibi İle Kiracı Arasında 850 Euro Depozito Anlaşmazlığı Sosyal Medyayı Salladı!

Kiracı ile ev sahibi arasında yaşanan en büyük anlaşmazlıklardan biri de depozito anlaşmazlığı olarak öne çıkmaktadır. Euro ve dolar ile alınan depozito nasıl iade edilir, hesaplama nasıl yapılır?
Ev Sahibi İle Kiracı Arasında 850 Euro Depozito Anlaşmazlığı Sosyal Medyayı Salladı!

Ev sahiplerinin yaptığı rekor zamlar kiracıları zor durumda bırakmaya devam ederken ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar artmaya devam ediyor. Evlerini daha yüksek fiyattan kiraya vermenin peşinde koşan ev sahipleri türlü oyunlarla kiracılarını evden çıkarmaya çalışırken ev sahiplerinin oyunları büyük tepki çekmeye devam ediyor. 

Evlerini fahiş fiyatlarla kiraya vermek için kiracılarını tahliye etmeye çalışan ev sahipleri depozito peşine düştü. Yükselen döviz kurları nedeni ile dolar ve Euro alınarak yapılan depozito anlaşmaları ev sahiplerinin yeni oyunlar peşine düşmesine neden oldu. 

DOLAR VE EURO ÜZERİNDEN ALINAN DEPOZİTO NASIL İADE EDİLİR?

Euro ve dolar kurunda yaşanan yükseliş sonrasında ev sahipleri depozito iadesi konusunda kiracılarına sorun yaşatmaya başladı. Bu olaylardan biri de sosyal medyayı salladı. 8 senelik kiracısını tahliye konusunda akıl danışan bir ev sahibi 4 bin liralık kirayı 9 bin liraya yükseltmeyen kiracısını evden çıkartmak için depozito konusunda yaşadığı anlaşmazlığı nasıl çözebileceğini danıştı. 

Ev Sahibi İle Kiracı Arasında 850 Euro Depozito Anlaşmazlığı Sosyal Medyayı Salladı!

850 Euro olarak tahsil ettiği depozito ücretini 3 bin lira yolladığını, depozito aldığı tarihte kurun 3,5 TL olduğunu ve bu kur üzerinden ödeme yapıp yapamayacağını sordu. Ev sahibinin yaptığı çifte fırsatçılık büyük tepki çekerken depozito iadesi de merak konusu oldu. Depozito alındığı şekilde iade ediliyor. Yani o günkü kur tarihi değil geçerli olan para birimi ile geri ödeme yapılıyor.