Fahiş zam yapan emlakçı ve ev sahiplerine ilk kelepçe vuruldu!

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında depremin etkilediği 11 ilde yaşayan kişilerin deprem göçleri başlarken fırsatçılar da harekete geçmiş ev kiralarına rekor zamlar gelmişti.
Fahiş zam yapan emlakçı ve ev sahiplerine ilk kelepçe vuruldu!

Fahiş zam yapan emlakçı ve ev sahiplerine ilk kelepçe vuruldu! Pandemi döneminde hem ekonomide yaşanan dalgalanma hem de yoğun göç nedeniyle küresel piyasalarda konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke olarak ilk sırada yer alan Türkiye'de ev kiraları cep yakmaya başlamıştı. 

Konut fiyatları ve kiraları düşürmek adına TOKİ 250 bin sosyal konut projesi devreye alınırken tam kiralarda normalleşme etkilerinin ortaya çıktığı dönemde Kahramanmaraş depremi büyük bir yıkıma neden olmuştu. 11 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremin ardından bölgeden deprem göçü yaşanırken yaşanan göç ev kiralarına da zam olarak yansıdı. 

KİRALARA FAHİŞ ZAM YAPAN FIRSATÇILARA KÖTÜ HABER! 

Gerek deprem bölgesinde ayakta kalan sağlam konutlar gerekse de depremzedelerin yoğun olarak göç aldığı illerde yer alan konut fiyatları ve kiralara yapılan fahiş zamlar büyük tepki çekmişti. "İnsanlık deprem altında kaldı" yorumlarının yapılmasına neden olan zamlar nedeni ile bakanlık devreye girmişti. Fahiş zam yapan ev sahipleri ve emlakçılar hakkında hapis cezasını öngören yasal düzenleme için düğmeye basılmıştı. 

Yapılan açıklamada depremden etkilenen iller arasında yer alan Osmaniye'de kiralık ev fiyatlarını 5 katına çıkardıkları tespit edilen aralarında ev sahibi ve emlakçıların da olduğu 5 kişi hakkında fiyatları etkileme suçlaması ile soruşturma açılarak gözaltına alındı. 

FAHİŞ ZAM YAPAN EV SAHİPLERİ VE FİYAT ARTIRAN EMLAKÇILAR NEREYE ŞİKAYET EDİLİR, EDİLECEK?

Konu hakkında açıklama yapan Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar, "Fiyat artıran 37 bin 367 satılık ve 7 bin 363 kiralık konut ilanı tespit ettik. Çalışmalarımızın sonucunu değerlendirilmek üzere Ticaret Bakanlığı ile paylaşacağız" diyerek takipte olduklarını dile getirmişti. Vatandaşlar kendi tespit ettikleri durumları Alo 189, VİMER ve CİMER üzerinden şikayet edebilecek.