Gaziantep'te belediyeden satılık konut imarlı arsalar!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından konut imarlı iki adet arsanın satışı için ihale düzenleneceği açıklandı. Konut imarı bulunan arsalar için ne kadar değer biçildi?
Gaziantep'te belediyeden satılık konut imarlı arsalar!

Türkiye’de konut imarlı arsalar son aylarda büyük bir talep görmeye başladı. Konut inşa edilecek arsaların sayısında meydana gelen azalma bu yönde arayışları hızlandırdı. Belediyeler ise mülkiyetlerinde bulunan ve konut imarı olan arsaları satışa çıkararak ciddi bir gelir elde etme imkanı buluyorlar. Arsa satışları konusunda sık sık ilan yayınlayan belediyelerden olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yeni bir ilan yayınlayarak konut imarlı arsaları satışa çıkardığını duyurdu.

HANGİ ARSALAR SATIŞA ÇIKTI?

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi satışa çıkarılan konut imarlı arsalara dair ayrıntılı bilgileri açıkladı. Buna göre arsaların her ikisi de Beştepe Mahallesi’nde yer alıyor. Bitişik parsellerde bulunan iki arsanın ihaleyle satılacağı bildirildi. Arsaların her ikisinin de yüzölçümünün 2.089 metrekare olduğu belirtildi. Ayrıca bu arsalarda 8 kata kadar konut inşa edilebileceği belirtildi.

BİÇİLEN DEĞERLER AÇIKLANDI!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bitişik parsellerde yer alan ve büyüklükleri aynı olan arsalar için değer belirlemeyi aynı şekilde yaptı. Buna göre arsaların rayiç bedelinin 4.300 TL olduğu belirtildi. Bu arsalar için 8 Milyon 983 Bin 517 TL muhammen bedel belirlendi. Arsa satış ihalesine katılmak isteyenlerin ödemeleri gereken geçici teminat bedelinin ise 270 Bin TL olduğu belirtildi.

ARSA SATIŞ İHALELERİ NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Arsa satış ihalelerine dair detaylı bilgileri Gaziantep Büyükşehir Belediyesi açıkladı. Buna göre ihaleler kapalı teklif usulü ile yapılacak. İhaleye katılacak olan katılımcılar tekliflerini kapalı bir zarf ile teslim edecekler. İki arsa için iki ayrı ihale yapılacağını duyuran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 5 Ekim 2022 Çarşamba günü ihalelerin saat 15:00’da yapılacağını ilan etti. İhalelerde arsalar için geçerli en yüksek teklifi verenler arsaları satın alma hakkı elde edecekler.