Hürriyet'in İstanbul Esenyurt'taki matbaası arsası ile beraber satıldı!

Demirören grubunun sahibi olduğu Hürriyet gazetesinin Esenyurt’taki matbaasının arsası ile üzerindeki binaların Baykar Makine Sanayii ve Ticaret AŞ’ye satıldığı açıklandı.
Hürriyet'in İstanbul Esenyurt'taki matbaası arsası ile beraber satıldı!

Demirören grubu tarafından bir arsa satışı yapıldığı açıklandı. Grubun sahibi olduğu Hürriyet gazetesine ait olan İstanbul Esenyurt’taki matbaası arsası ve üzerindeki yapılar ile beraber olacak şekilde Baykar Makine Sanayii ve Ticaret AŞ’ye satıldı. Bu satış ile alakalı olarak resmi açıklama yapıldı.

AÇIKLAMA YAPILDI!

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, “Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından, Şirketimizin portföyünde yer alan; İstanbul İli, Esenyurt İlçesi, 1408 Ada ve 7 Parsel'de mukim, B.A.K. 4 adet Matbaa Tesis Binası B, C, D ve F Bloklar ve Komprasör Odası ve Arsası niteliğindeki gayrimenkulün Baykar Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye 816.551.400,00.-TL bedel ile satış ve devrinin yapılmasına karar verilmiş olup, satış ve devir işlemi 04.05.2023 tarihi itibarıyla tamamlanmıştır.” denildi.

816 MİLYON TL'YE SATILDI!

Yapılan açıklamaya göre Demirören Medya Grubu’na ait olan arsa ve üzerindeki binalar 816 Milyon TL bedel ile Baykar Makine Sanayii ve Ticaret AŞ’ye satıldı. Bu satış işlemi ile beraber devir işlemleri de 4 Mayıs 2023 tarihi ile tamamlandı. Artık ilgili arsanın sahibi Baykar Makine Sanayii ve Ticaret AŞ oldu.

Demirören Grubu, 2018 yılında içerisinde Hürriyet’in de yer aldığı Doğan Grubu’nu 916 milyon dolar bedelle satın almış ve bu satın alma işlemi için Ziraat Bankası’ndan da yaklaşık 750 milyon dolar kredi kullanmıştı. Satışı yapılan Hürriyet Gazetesi’ne ait olan matbaada ise faaliyetlere 1 Ekim 2022 tarihinde son verilmişti. Şimdi ise ilgili matbaa tesisi üzerindeki binalar ile beraber savunma sanayisinde faaliyet göstererek İHA ve SİHA’lar üreten Baykar Makine Sanayii ve Ticaret AŞ’ye satıldı.