İnşaat demiri günlük fiyatları değişti! İstanbul, Ankara, İzmir fiyatları!

İnşaat demiri fiyatlarındaki günlük değişimler yakından takip ediliyor. Bugün inşaat demirinin ton fiyatı ne kadar oldu? İstanbul, Ankara ve İzmir inşaat demiri fiyatları kaç TL?
İnşaat demiri günlük fiyatları değişti! İstanbul, Ankara, İzmir fiyatları!

İnşaat demiri piyasasında oldukça hareketli günler yaşanıyor. Küresel piyasalarda fiyatlarda hızlı düşüşler meydana gelince iç piyasada da fiyatlar sürekli değişim halinde bulunuyor. İnşaat sektörünün çok yakından takip ettiği inşaat demiri fiyatlarını etkileyen çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Özellikle dış piyasadan gelen haberlerle iç piyasada fiyatlar şekilleniyor.

İNŞAAT DEMİRİNDE FİYATLAR GERİLİYOR

İnşaat demirinde fiyatlar belirlenirken hesaplama uzun bir süredir dolar kuru üzerinden yapılıyor. Dolar kurulunda hafif yükselişler inşaat demiri fiyatlarını olumsuz etkiliyor. Ancak bu durum fiyatlara yansıyacak şekilde uygulamaya sokulmuyor. Çünkü küresel piyasalarda demir fiyatlarında da gerilemeler yaşanıyor. Çin kaynaklı gelişmelerle beraber demir fiyatları dolar bazında gerileyince iç piyasada da inşaat demiri fiyatlarında hafif düşüşler meydana geliyor.

İnşaat mevsiminin başlaması ile beraber demir alımları artarken fabrikalarda satışlar yavaş yavaş normalleşmeye başladı. Tüccar tarafından ise stokların boşalmaya başladığı ve bu hafta içerisinde yüklü alımların olacağı tahmin ediliyor. İnşaat demiri almak isteyenlerin fiyat takibi sürerken fiyatlardaki geri çekilmelerin daha fazla olma ihtimali bazı alıcıların beklemeye geçmelerine neden oluyor. Beklemeye geçen alıcıların tek endişesi ise dolar kurunda ani bir sıçrama yaşanma ihtimali olduğu belirtiliyor.

İNŞAAT DEMİRİNDE SON FİYATLAR!

İnşaat demirinde il bazlı olarak fiyatlar değişebiliyor. Bundan dolayı Türkiye’nin üç büyükşehri İstanbul, Ankara ve İzmir’de farklı fiyatlar uygulanıyor. Bu fiyatların içerisinde KDV ve nakliye maliyetleri yer almıyor. İnşaat demiri alımlarında yüzde 18 oranında bir de KDV masrafı çıkıyor.

Gelen son verilere göre kalın inşaat demirinin ton fiyatı Ankara’da 15.300 TL, İstanbul’da 15.300 TL ve İzmir’de 14.900 TL olarak uygulanıyor. İnce inşaat demirinin ton fiyatı ise Ankara’da 15.800 TL, İstanbul’da 15.750 TL ve İzmir’de 15.300 TL’den satılıyor.