İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiralayan ev sahiplerine ceza yağdı!

İstanbul Esenyurt’ta kaçak göçmenlere ev kiralayan ev sahiplerine ceza yağdı. Evlerin koğuşlara çevrildiği ve 3 ayrı adreste 52 kaçak göçmenin yaşadığı tespit edildi. İki ev sahibine ise 311.454 TL para cezası verildi.
İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiralayan ev sahiplerine ceza yağdı!

İstanbul’da kaçak göçmenlere ev kiralayan ev sahipleri bunun bedelini oldukça ağır bir şekilde ödemeye başladılar. Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut kapıları Şube Müdürlüğü tarafından bir operasyon gerçekleştirildi. Polis ekipleri İstanbul Esenyurt’ta 3 farklı adreste kaçak göçmenler için yatakhaneye çevrilmiş evleri tespit etti. Düzenlenen baskında Cezayir uyruklu 3, Suriye uyruklu 7, Fas uyruklu 42 olmak üzere toplam 52 kaçak göçmen yakalandı.

EV SAHİPLERİ TESPİT EDİLİP CEZA VERİLDİ

Kaçak göçmenlere dair yapılan baskında belirlenen evlerin ev sahipleri ise bunun bedelini ağır bir şekilde ödemek zorunda kaldılar. Kaçak göçmenler için evlerini koğuşa çeviren ev sahipleri Ö.G. ile O.G. polis ekipleri tarafından yalanarak gözaltına alındılar. Her iki ev sahibine de kaçak göçmenlere yer temin etmek suçundan toplam 311.454 TL para cezası verildi.

Kaçak göçmenlerin yakalandıkları evlere nasıl yerleştirildikleri ise yapılan araştırma ile kısa bir süre içerisinde anlaşıldı. A.H. ve M.D.H. isimli şüphelilerin kaçak göçmenlerle ev sahipleri arasında irtibatı sağladıkları öğrenildi. Bu kişiler ev sahiplerine kişi başı 900 TL kira vererek bu evlerde koğuş sisteminde kaçak göçmenlerin barınmalarını sağlıyordular. Yapılan bu tespit ile beraber adliyeye sevk edilen bu iki kişi de çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Hukukçular ise özellikle İstanbul’da ev sahiplerine uyarılarda bulundular. Ev sahiplerinin daha çok para kazanmak için kaçak göçmenlere evlerini açmalarının hukuksuz olduğunu belirten hukukçular böyle bir durumda para cezası ile karşılaşılabileceğini bildirdiler. Kaçak göçmenlere yer temin etmenin ciddi bir para cezası olduğunu bildiren hukukçular ev sahiplerinin evlerini kiraya verirken özellikle yabancı uyruklu kişilerin kaçaklık durumlarını sorgulamaları gerektiği ve bunlar için kolluk kuvvetleri ile iletişime geçilebileceği ifade edildi.