İstanbul'un 7 maddelik deprem planı açıklandı

İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve İETT Genel Müdürü Dr. Buğra Gökce, İstanbul'un deprem seferberlik planı için atılacak adımları anlattı.
İstanbul'un 7 maddelik deprem planı açıklandı

İstanbul'un 7 maddelik deprem planı açıklandı - Kahramanmaraş depremi sonrasında gözler bir kere daha İstanbul'a çevrilirken beklenen büyük İstanbul depremi öncesi riskli binaların yenilenmesi için düğmeye basılmıştı. 

İstanbul'da riskli binaların yenilenmesi için çalışmalar hızlanırken konu hakkında yaşanan son gelişmeleri İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve İETT Genel Müdürü Dr. Buğra Gökce açıkladı. Gökce “Süreci seferberlik ruhuyla ilerletmeliyiz. Herkesin elini taşın altına koyması gerek” diyerek çalışmaları hızla tamamlayacaklarını söyledi. 

İBB DEPREME HAZIRLIK İÇİN YOL HARİTASINI AÇIKLADI!

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Gökce "Başkanımız Sn. Ekrem İmamoğlu‘nun Deprem Dirençli kent vizyonu ile hazırladığımız İstanbul Deprem Seferberlik Planı'nda uygulama adımlarımız hızlanıyor.39 İlçe Belediye Başkanlığımız ve teknik ekipleri ile ortak gündem toplantımızı İPA İstanbul'da gerçekleştirdik. Afet sürecinde, koordinasyon yetisinin, asayiş, lojistik, kurtarma vb. süreçlerde ne denli önemli rol oynadığını hepimiz gördük.

İBB ve ilçe belediyeleri arasındaki ortak iş birliğinin öneminin farkında olarak, seferberlik ruhunu kaybetmeden, süreci ilerletmemiz çok önemli. Deprem dirençli bir kent istiyorsak, hazırlık süreçlerinin tamamında çağdaş temellere dayanan hakikatlerle ve sağduyuyla konuya yaklaşmamız gerekiyor. Denetimden, yönetmelik değişiklerine, güçlendirme veya yenileme çalışmalarına varan çok faktöre sahip bir konuda herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor" diyerek izlenecek yol haritasını açıkladı.