İstanbul'un riskli deprem bölgeleri! 7 ilçede kırmızı alarm verildi depremi en çok onlar hissedecek

Beklenen büyük İstanbul depremi ve Marmara depremi, 11 ili yıkan Kahramanmaraş depremi sonrası bir kere daha alarm zillerinin çalmasına neden olmuştu. İstanbul'da riskli binalar ve ilçeler merak konusu olurken deprem riski en yüksek ilçeler açıklandı.
İstanbul'un riskli deprem bölgeleri! 7 ilçede kırmızı alarm verildi depremi en çok onlar hissedecek

İstanbul'un riskli deprem bölgeleri! 7 ilçede kırmızı alarm verildi depremi en çok onlar hissedecek - Kahramanmaraş depremi ile 43 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybederken gözler bir kere daha mega şehir İstanbul'a çevrilmişti. 

1999 senesinde yaşanan Gölcük depremi ile ağır hasar yaşayan şehir için deprem uzmanları peş peşe açıklama yaparken en az 7 ve üzeri şiddetinde bir depremin İstanbul'da beklendiği ise öne çıkan ortak görüş olmuştu. Depremin ne zaman olacağı yönünde ise farklı açıklamalar gelirken İstanbul'un riskli bölgeleri ve deprem riski yüksek olan ilçeleri açıklandı. 

İSTANBUL'DA DEPREM RİSKİ YÜKSEK OLAN İLÇELER HANGİLERİ, HANGİ İLÇELERDE DEPREM BEKLENİYOR?

Türkiye'nin kalbi olarak nitelendirilen ve en kalabalık şehri olarak ilk sırada yer alan İstanbul ne yazık ki büyük bir deprem riski altında bulunuyordu. 1999 senesinde yaşanan Gölcük merkezli deprem nedeni ile de hasar gören şehirde o tarihten bu yana beklenen Büyük İstanbul Depremi uyarıları yapılıyordu. Yaşanacak olası bir depremde en büyük riske sahip İstanbul ilçeleri Avcılar, Fatih, Zeytinburnu, Esenler, Küçükçekmece, Tuzla, Beylikdüzü ilçeleri olarak açıklandı. 

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı İstanbul'da yapılan deprem testlerine hız vermiş, 2000 sonrası yapılan binalara da deprem testi hizmeti vereceklerini açıklamıştı. Konu hakkında açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Özlem Tut "Bugün itibariyle toplam 76 bin başvuru aldık. Bunların hepsine cevap vereceğiz. Dünyanın pek çok ülkesinde buna benzer yöntemler uygulanıyor" diyerek çalışmaları hızlandırdıklarını dile getirmişti. 

İSTANBUL'UN DEPREMDE EN GÜVENİLİR İLÇELERİ HANGİLERİ, HANGİ İLÇELERDE DEPREM RİSKİ TEHLİKESİ DÜŞÜK?

 İstanbul'da fay hattına uzaklık ve zemin yapısı bakımından deprem riski en düşük ilçeler hakkında açıklama yapan Deprem Profesörü Celal Şengör "Anadolu Yakası'nın Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün güneyi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün güneyine bir şerit çiz sahile paralel. Anadolu Hisarı; Ataşehir, Kartal ve Pendik'in kuzeyi sağlamdır" diyerek sağlam olan ilçeler hakkında bilgi vermişti. 

NOT: Haberimiz ismi geçen kişilerin açıklamalarından derlenmiş olup kişilerin kendi beyanlarıdır. emlak365.com sitesi olarak açıklamalar haberleştirilerek aktarılmıştır.