Kahramanmaraş ve Hatay depremi ile 2'de iki yaptı! Naci Görür yeni deprem için o ili işaret etti

Türkiye büyük bir deprem fırtınası ile sarsılmaya devam ederken gerek Kahramanmaraş gerekse de Hatay depremi ile nokta atışı yapan Naci Görür yeni deprem riski yüksek olan illeri açıkladı. Türkiye'de deprem beklenen iller, deprem riski yüksek olan bölgeler hangileri?
Kahramanmaraş ve Hatay depremi ile 2'de iki yaptı! Naci Görür yeni deprem için o ili işaret etti

Kahramanmaraş ve Hatay depremi ile 2'de iki yaptı! Naci Görür yeni deprem için o ili işaret etti - Türkiye 6 Şubat 2023 Pazartesi gününe büyük bir felaket haberi ile uyanmış sabaha karşı 04:17'de meydana gelen deprem 11 ilde binaların çökmesine ve can kayıplarına neden olmuştu. 

Günün ilk saatleri ile bölgede arama kurtarma çalışmalarına başlanırken aynı gün yaşanan 7.6 şiddetindeki ikinci büyük deprem ile ilk binada hasar alan ancak ayakta kalan sınırlı sayıdaki binada yıkılmış, büyük bir facia yaşanmıştı. Yaşanan depremler ile 41 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybederken bölgede adeta büyük bir deprem fırtınası yaşanmaya başlanmıştı. 

HATAY'DA YENİ DEPREM! 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 

11 ilde sürekli olarak şiddetli artçı depremler yaşanmaya devam ederken dün akşam Hatay'ın Defne ilçesinin merkez üssü olduğu 6.4 şiddetinde ikinci bir büyük deprem daha yaşanmıştı. Yaşanan deprem nedeni ile ne yazık ki bir kere daha binalarda çökmeler meydana gelirken 6 kişinin daha enkaz altında hayatını kaybettiği ve 300'e yakın kişinin de yaralandığı açıklandı. 

NACİ GÖRÜR YENİ DEPREM TAHMİNİ YAPTI! SON DEPREM BEKLENEN İLLER HANGİLERİ?

Hatay'da dün yaşanan yeni şiddetli deprem ile bir kere daha bölgede büyük bir panik ve korku yaşanırken Kahramanmaraş depremi sonrası Naci Görür Hatay'da ki fay hattı üzerinde biriken yoğun stres nedeni ile bu il için uyarı yapmıştı.

Dün Hatay'da yaşanan deprem sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama daha yapan Naci Görür "Arkadaşlar Hatay’da 6,4 ve daha küçük depremler oldu. Maraş depremlerinden sonra bu boyutta depremleri Hatay ve Adana’da bekliyorduk. Nitekim ben, Celal Şengör ve yerbilmci arkadaşlarımız duyurmuştuk. Maraş’ta oldu. Adana ve Kıbrıs’ta da dikkatli olmamız gerekir.

Bu uyarılarımız bölgedeki stres transferine dayanıyor. Keza Malatya çevresindeki Malatya, Ovacık ve Nazimiye-Karakoçan fayları üzerinde de benzer nedenlerle dikkatli olmalıyız. Yetkililerimizin ve halkımızın dikkatli olmasında yarar var, sevgiyle" diyerek Adana ve Kıbrıs'ı işaret etti.