Kentsel dönüşüm kira yardımlarına zam! Murat Kurum açıkladı, kira yardımı yeni tutarları!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm için vatandaşlara verilen kira yardımlarını arttırdıklarını açıkladı. Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu?
Kentsel dönüşüm kira yardımlarına zam! Murat Kurum açıkladı, kira yardımı yeni tutarları!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşümler ile alakalı olarak önemli açıklamalarda bulundu. Deprem felaketinin ardından kentsel dönüşümün öneminin bir kez daha anlaşıldığını belirten Bakan Murat Kurum vatandaşlara ödenen kentsel dönüşüm kira yardımlarında artırım yaptıklarını açıkladı.

KİRA YARDIMLARI ARTTIRILDI

Kentsel dönüşümü desteklemek için önemli teşvikler verildiğini söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,” Kentsel dönüşümde kira yardımı, kamulaştırma yardımı, vatandaşımıza süreci devam ettirebilmesi için finans desteği, aynı şekilde faiz desteği gibi çok farklı destekler veriyoruz. Şimdi zaten ödemiş olduğumuz kira yardımlarında ek olarak artırım yapma kararı aldık.” dedi.

HANGİ İLLERDE, KİRA YARDIMI KAÇ TL OLDU?

Kentsel dönüşüm kira yardımlarının yeni tutarlarını açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,” Vatandaşlarımıza kentsel dönüşümü desteklemek amacıyla kira yardımı ödemesi yapıyoruz. İstanbul’da 1.500 TL olarak ödediğimiz kira yardımını 3.500 TL’ye çıkarıyoruz. Anadolu’daki büyük illerimiz Ankara, Bursa, Antalya, İzmir’de kira yardımını 3.000 TL’ye yükseltiyoruz. Diğer büyükşehirlerimizde kira yardımını 2.500 TL’ye çıkarıyoruz. Diğer kalan illerimizde ise kira yardımı olarak aylık 2.000 TL ödemeye başlayacağız. Nisan ayı ile itibaren vatandaşlarımıza bu yeni belirlenen tutarlar üzerinden ödeme yapılacak.” ifadelerini kullandı.

ORTA HASARLI BİNALAR YIKILACAK

Deprem bölgesine dair de bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Deprem bölgesinde ayakta kalan binaların yüzde 20’sinin yıkılması gerekiyor. Cumhurbaşkanımız orta hasarlı binaları da ağır hasarlıymış gibi yıkarak yeniden yaparak vatandaşlarımıza teslim etmemizi istedi. Orta hasarlı binaları da ağır hasarlı statüsüne ekledik. 653 bin bağımsız yapı yapılıp vatandaşlarımıza teslim edilecek. Bunu da 1 yılda gerçekleştireceğiz. 1 yıl dolmadan teslim edeceğimiz konutlar da olacak.” şeklinde konuştu.