Kılıçdaroğlu'ndan deprem konutları açıklaması! Kimsenin 5 kuruş para isteme hakkı yok!

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu deprem bölgesinde yıkılan konutların yeniden inşasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu depremzedelerden konutlar için para alınmasını doğru bulmadığını söyledi.
Kılıçdaroğlu'ndan deprem konutları açıklaması! Kimsenin 5 kuruş para isteme hakkı yok!

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu deprem bölgesine dair yeni açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesinde dördüncü defa gideceğini açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu bölgede koşulların iyi olmadığını ve iyileştirilmesi gerektiğini belirtti. Kemal Kılıçdaroğlu yapılacak olan deprem konutları için vatandaşlardan para talep edilmesini haksızlık olarak değerlendirdi.

DEPREMZEDELERİN SORUNLARINI DİLLENDİRMEK BENİM GÖREVİM

Deprem bölgesinde sorunların çözüldüğünü söylemenin mümkün olmadığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, “Deprem bölgesinde çok sayıda vatandaşımız sıkıntı içerisinde hayata tutunmaya çalışıyor. Türkiye’de şu anda depremzedelerin sorunlarının dillendirildiği bir ortam olması gerekiyor ve depremzede vatandaşlarımızın sorunlarını dillendirmek benim görevim. Siyasi iktidarın görevi de bu sorunları çözmek. Ancak şu ana kadar sağlıklı bir çözüm ortaya konulmadığını görüyoruz. Çadırdan tutun da müdahaleye kadar pek çok alanda sorun var. Koordinasyon sağlanamıyor ve depremzede vatandaşlarımız sıkıntı yaşıyor.” dedi.

ÇALIŞMA YAPIYORUZ

Deprem bölgesine özel bir çalışma yaptıklarını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Deprem bölgesine dair özel bir çalışma başlattık. Konuya dair jeofizik uzmanlarını, mimarları, mühendisleri dinliyoruz. Onlar kendi uzmanlık alanlarında konuya bizlerden çok daha farklı yaklaşabiliyorlar ve doğrusu da budur. Tüm bunların bütüncül bir yaklaşımla çözülmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

YAPILACAK KONUTLAR İÇİN VATANDAŞTAN PARA İSTEMEK KİMSENİN HAKKI DEĞİL!

Depremzede vatandaşlar için inşa edilecek konutlara dair açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, “Kişisel kanaatime göre depremde evini kaybetmiş vatandaşımızdan kimsenin beş kuruş para isteme hakkı yok. Bu binaları devlet yapacak ve herhangi bir para almadan mağdur olmuş vatandaşımıza teslim edecek. Olması gereken budur. Çünkü bu binanın yapımına kamu izin vermiş, kamu denetlemiş, kamu kat izni vermiş, kamu uygun görmüş su, elektrik ve doğalgaz bağlamış, aynı kamu bu binalar depreme dayanıklıdır diyerek rapor vermiş. O zaman bu binalar yıkıldıysa sorumlu kamudur, vatandaşımız değil.

Tüm yetkiler sizde ama sorumluluk vatandaşta. Bu anlayış adil değil. Eğer vatandaşımız gecekondu yapmış, kaçak bina vatmış ve kamunun bundan haberi olmadan bina yıkılmışsa eyvallah, o zaman sorumlu vatandaştır. Ancak bu yoksa kamu sorumluluğunu bilmeli ve depremzedelerden beş kuruş para talep etmemelidir. Bu konuda baroların adım atarak depremzedelere hukuki destek sağlaması gerekir.” şeklinde konuştu.