Konut Sigortası Kapsamında Hangi Hizmetler Var?

Evinizi istenmeyen durumlara karşı güvence altına almak isterseniz, rotanızı konut sigortasına çevirmelisiniz
Konut Sigortası Kapsamında Hangi Hizmetler Var?

Evinizi istenmeyen durumlara karşı güvence altına almak isterseniz, rotanızı konut sigortasına çevirmelisiniz. Olası bir hasar durumunda masraflarınızın karşılanmasını sağlayan konut sigortası, zorunlu sigortalardan biri değildir. Ancak oldukça geniş bir teminat kapsamına sahip olması nedeniyle çok sayıda kişi bu sigortayı yaptırmayı tercih ediyor. Bu arada konut sigortasını sadece ev sahiplerinin yaptırabileceğini düşünmeyin. Yaşadığınız evde kiracı olmanız durumunda da bu sigortadan ve sağladığı avantajlardan faydalanabilir yani konut sigortası yaptırabilirsiniz.

Konut Sigortası Neleri Kapsar?

Konut sigortasının kapsamını kısaca şu şekilde listeleyebiliriz:

● Yangın
● Su baskını
● Hırsızlık
● Deprem
● Elektronik eşya

Ülkemizde konut sigortasında lider konumda olan AXA Sigorta’dır. Çünkü oldukça uygun rakamlardan oluşan konut sigortası teklifi sunabiliyor. “Tutumlu Evim” ve “Lüks Evim” gibi seçenekler sunarak herkesin kendi beklentilerine ya da bütçesine uygun bir sigorta seçeneğine yönelmesini sağlıyor. Başınıza gelebilecek olası durumları önceden düşünerek sigorta kapsamına dahil ediyor olması da bu firmanın tercih edilme nedenlerinden biridir.

Örneğin sadece elektrik kontağından çıkan yangını değil yıldırım çarpmasından kaynaklanabilecek yangını da sigorta kapsamına dahil ediyor. Hırsızlık durumunda evden çalınan eşyalar arasında elektronik ürünler de var. AXA Sigorta konut sigortası kapsamında elektronik eşya teminatı da bulunuyor. TV sistemleri, bilgisayarlar gibi elektronik eşyaların hırsızlık durumunda çalınması, kaza durumunda hasar görmesi halinde masrafınız sigorta poliçeniz tarafından karşılanıyor.

Yaşadığınız binaya bağlı taşınmazlarda meydana gelen arıza ya da hasarlarda da sigortanız devreye giriyor. Sel ve su baskını, ülkemizde sık yaşanan afetlerdir. Evlerde ciddi hasarlara neden olabilen bu afetlere karşı da konut sigortası ile önlem alabilirsiniz. Sigorta kapsamında sel ve su baskınından kaynaklanan hasarlar da oluyor. Bu gibi durumlarda bir süreliğinde otelde kalmanız gerekebilir. Bu noktada dahi sigortanız devreye girerek otel rezervasyonundan konaklama masraflarına kadar her açıdan sizi yalnız bırakmıyor.

Tüm bunlar fırtına kaynaklı hasarlar için de geçerlidir. Toprak çökmesi nedeniyle evinizde hasar meydana geldiğinde konut sigortanız devreye giriyor. Ayrıca olası bir hasar nedeniyle evinizin tahliye edilmesi gerektiğinde yine yalnız kalmıyorsunuz. Poliçeniz kapsamında konaklama masrafları ya da kira kaybınız poliçenizde belirtilen limitler dahilinde size ödeniyor. Kimi zaman grev, lokavt gibi halk hareketleri nedeniyle de konutlar zarar görebilir. Hava, deniz ya da kara taşıtları evinize çarpabilir ve hasar oluşmasına yol açabilir. Tüm bu beklenmedik durumlara karşı sigortanızın masraflarınızı ödediğini belirtmek isteriz.

Konut sigortası kapsamında ısınmak için kullandığınız cihazların yanlış bağlanması ve bu nedenle is lekesinin oluşması da var. Terör eylemlerinden kaynaklı olarak konutunuzun hasar görmesi, evinizin kullanılamaz hale gelmesi durumunda enkazın temizlenmesi, ikamet değişikliği masrafları gibi durumların da teminat kapsamına alındığını eklemeliyiz. Hatta kapıda kalmanız durumunda çilingir masraflarınız dahi sigortanız tarafından karşılanıyor.

Konut sigortasının neleri kapsadığını her yönüyle öğrenmek ve size fiyat teklifi iletilmesini sağlamak için AXA Sigorta internet sitesini şimdi ziyaret edin.

Advertorial Haber