Konuta yatırım yapan para basacak! Burada ev alan köşeyi dönecek

Konut fiyatları rekor üzerine rekor kırmaya devam ederken Türkiye'de ev fiyatlarının en çok arttığı bölgeler belli oldu.
Konuta yatırım yapan para basacak! Burada ev alan köşeyi dönecek

Konuta yatırım yapan para basacak! Burada ev alan köşeyi dönecek - Koronavirüs salgını döneminde konut fiyatları rekor üzerine rekor kırarken küresel piyasalarda konut fiyatı en çok artan ülke Türkiye olmuştu.

Merkez Bankası’nın açıkladığı eylül ayı konut fiyat endeksine göre Türkiye’de konut satış fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 89.2 olarak gerçekleşmişti. Yaşanan yükseliş vatandaşın cebini yakarken konut yatırımcısının da yüzünü güldürmüştü.

KONUT FİYATLARI YÜKSELİŞ CEPLERİ YAKTI!

Ev fiyatlarında yaşanan yükseliş yavaşlasa da devam ederken konut yatırımı olan kişilerin kazançları artmaya devam etti. Doğal güzellikleri ve sahip olduğu eşsiz konumu ile dikkat çeken Sakarya konut fiyatlarında yaşanan artış ile öne çıkmaya başladı. Sahip olduğu 16 ilçeyle yatırımcıların dikkatini çekmeye devam eden Sakarya özellikle de merkez ilçesi Adapazarı ile tercih ediliyor.

sakarya.jpg

Doğal ve tarihi güzellikleriyle dikkat çeken Akyazı, Arifiye, Erenler, Ferizli, Geyve, Hendek, Karapürçek, Karasu, Kaynarca, Kocaali, Pamukova, Sapanca, Serdivan, Söğütlü ve Taraklı ilçeleri ile Sakarya yatırımcılara farklı seçenekler de sunuyor. Özellikle de tatilcilerin dikkatini çeken bölgeleriyle yatırımcıların beğenisini kazanan Sakarya son dönemde Sapanca Gölü çevresine kurulan bungalov evler ile de değerini arttırdı.

Sakarya'nın yaşadığı gelişim ile Ankara, İstanbul ve İzmir gibi illeri yakalayabileceği ifade edilirken konut yatırımcıları tarafından da tercih edilmeye başlandığı ifade edildi. Merkez Bankası tarafından açıklanan son konut fiyatları endeksi raporunda da Sakarya'nın yaşamış olduğu yükseliş dikkat çekmişti.

NOT: Haberimizde konut sektöründe yaşanan değişimlere değinilmiş olup emlak365.com sitemiz tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir. Haberimiz yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

Genel Yayın Yönetmeni