Memurlara kira desteği geliyor! Hangi iller kapsam içerisinde olacak?

Memurlara devlet tarafından kira desteği verileceği açıklandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu memurlara il ve ilçe bazında kira desteği verileceğine dair yasal düzenleme yapılacağını söyledi.
Memurlara kira desteği geliyor! Hangi iller kapsam içerisinde olacak?

Türkiye’de memurlar özellikle bazı illerde ve ilçelerde kiralık konut konusunda büyük bir sorun yaşıyorlar. Yükselen kira fiyatlarından dolayı maaşlarının önemli bir kısmı ile kira harcaması yapmak zorunda kalan memurlar bir süredir talepte bulunuyorlardı. Devletin memurlara kira desteği sağlanacağı bugün resmen açıklandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bir açıklama yaparak memurlara kira desteği verileceğini duyurdu.

MEMURLAR İÇİN KİRA DESTEĞİ AÇIKLAMASI!

Memurların yaşadıkları kira sorununa değinen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Seçim kampanyasında vatandaşlarımızın en çok talep ettikleri sorunlar için çalışmalar başlatıldı. En önemli sorun fahiş kira artışları oldu. Vatandaşımızın bundan dolayı canının yandığını görüyoruz. Arz-talep dengesinde bir bozulma oldu. Deprem felaketi de bunu körükledi. En önemlisi fırsatçılar devreye girdi. Bu ahlaki de değil, insani de değil. Vatandaşımızın barınma hakkı Anayasal bir haktır. Yasal düzenlemelerle bu konuyu vatandaşımızın gündeminden çıkaracağız.

Memurlarımız da kira konusunda dertliler. Onun için de bir çalışma yapılıyor. Büyükşehirlerde çalışan memurlara il ve ilçe bazında kira destekleri verilecek. Kira fiyatlarının çok yükseldiği yerlerde memurlarımızın kiralarının bir kısmını devlet karşılayacak. Bunun için de yasal bir düzenleme hazırlığı yapıldığını biliyorum.” ifadelerini kullandı.

MEMURLAR TAYİN İSTİYOR!

Memurlar geçmiş yıllarda büyükşehirlerde ve tatil bölgelerinde çalışmak için tayin istiyordular. Ancak artan kira fiyatlarından sonra bu iller memurlar için adeta sürgün yeri oldu. Buralara tayini çıkan memurlar iptal ettirmek için elinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Bu illerde çalışan memurlar ise tayin isteğinde bulunuyorlar. İl ve ilçe bazında memurlara kira desteği verilirse bu bölgeler yeniden memurlar için cazip hale gelecek.