Miami'de ev alan Türklerin sayısında patlama yaşanıyor!

Türklerin son dönemlerde yurt dışı gayrimenkul yatırımı için Miami’yi tercih ettikleri açıklandı. Amerikalı emlak broker şirketi International Realty Grroup’un ortağı Giovanna Guzman Türklerin Miami’de konut almaya başladıklarını söyledi.
Miami'de ev alan Türklerin sayısında patlama yaşanıyor!

Yurt dışında gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen Türklerin sayısının son dönemlerde artış gösterdiği bildirildi. Türk lirasındaki değer kayıpları ile kiralara getirilen yüzde 25 sınırlamasından dolayı yurt dışında döviz bazlı kira geliri elde edilecek konut yatırımları önem kazandı. Bu yolu imkanı olan Türk yatırımcıların yoğun bir şekilde kullandıkları bildirildi.

TÜRK EMLAK YATIRIMCILARININ YURT DIŞI HEDEFİ MİAMİ OLDU

ABD’li emlak broker şirketi Internation Realty Group’un ortağı Giovanna Guzman Türk yatırımcıların Miami’de konut satın almak için yoğun bir talepte bulunduklarını söyleyerek, “Şirketimizin merkezi Miami Flarida’da bulunuyor. Pek çok ülkeden Miami’ye emlak yatırımı talebi geliyor. Gelir vergisi alınmayan bir eyalet olması Florida’yı avantajlı yapıyor. Her gün bin yeni kişi Florida’ya taşınıyor. Emlak yatırımı yapanlar arasında Türklerin sayısının giderek arttığını görüyoruz.” dedi.

Türk emlak yatırımcıları için Miami’de önemli fırsatlar olduğunu söyleyen Giovanna Guzman, “ABD’ye yapılacak olan emlak yatırımı ile paranın yeniden Türkiye’ye döndüğünü söyleyebiliriz. Gayrimenkule yatırım yapmak bir güvencedir. Paranızı uzun vadeli güvenli bir limana sağlıyorsunuz. ABD dolarının güçlü olmasından dolayı ABD’ye yatırım yapmak da ekstra bir güvence veriyor. Gayrimenkulün de getirisi çok yüksek. Türkiye’den ABD’ye para gönderilip yatırım yapılıyor ve paranın Türkiye’den çıktığı düşünülüyor. Ancak bu yatırımın karşılığı ve geliri sonra yeniden Türkiye’ye dönüyor.” ifadelerini kullandı.

VERGİ KESİNTİSİ OLMUYOR

Türkiye’den artan bir talep aldıklarını açıklayan Giovanna Guzman, “Miami’de tarihin en hareketli emlak piyasası yaşanıyor. Bunun farkına varan Türkler de kendilerine bir pay almak için yüksek talep gösteriyorlar. Özel projelerimiz var. Kiralama garantisi, uzun veya kısa kiralama güvencesi veriyoruz. Bu şekilde net gelirler elde ediliyor. Bir vergi kesintisinin olmaması da avantaj. Bunu fark eden Türk emlak yatırımcıları da Miami’den konut satın almak için yoğun talepte bulunuyorlar.” şeklinde konuştu.