Milli Emlak TOKİ'ye meydan okudu! Günlük 12 TL taksit ödeyene 130 m2 hazine arazisi arsa satılacak

Eylül ayına ilişkin Milli Emlak'tan satılık arsalar ve hazine arazisi ilanları yayımlandı. Kelepir fiyatlarla konut imarlı sahibinden satılık arsalar...
Milli Emlak TOKİ'ye meydan okudu! Günlük 12 TL taksit ödeyene 130 m2 hazine arazisi arsa satılacak

Milli Emlak TOKİ'ye meydan okudu! Günlük 12 TL taksit ödeyene 130 m2 hazine arazisi arsa satılacak - Türkiye'de pandemi döneminde arsa fiyatlarında rekor seviyede yükseliş yaşanırken konut ve kiralık ev fiyatlarında da rekor yükselişler yaşanmıştı.

Yaşanan yükseliş cepleri yakarken devlet fiyatları düşürmek için bir kere daha TOKİ'yi devreye sokmuş ve 250 bin sosyal konut projesinin yanı sıra 100 bin konut imarlı ve alt yapılı arsa satışa sunulmuştu. Devletin kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sunduğu proje yoğun ilgi görürken 5 milyon kişi projelerden yararlanmak için başvuru yapmış ve kura çekilişi ile hak sahipleri belirlenmişti.

MİLLİ EMLAK'TAN SATILIK ARSALAR, HAZİNE ARAZİLERİ İÇİN YENİ İLANLAR YAYIMLANDI!

Süreçte Milli Emlak tarafından satışa sunulan hazine arazileri ve arsalar için beklenen yeni satış ilanları ve duyuruları peş peşe yayımlandı. Pek çok ilde yer alan hazine arazisi, arsa, tarla, zeytinlik, topraklık, bağ, bahçe ve lojman gibi taşınmazlar piyasa fiyatının çok daha altına satışa sunuldu.

arsa-1.jpg

Erzurum'da satışa sunulan arsanın fiyatı 8.520 TL olarak açıklanırken Milli Emlak tarafından satışa sunulan tüm arsalarda 24 ay taksitle ödeme imkanı sunuluyor. Yapılan taksitlendirme işlemlerinde aylık ödeme 355 TL olarak hesaplanırken günlük ödeme ise 12 TL civarında denk geliyor. Yani günlük nerede ise 1 paket çikolata fiyatına 130 M2 büyüklüğe sahip olan bir arsaya sahip olunmasının önü açılıyor.

MİLLİ EMLAK'TAN SATILIK ARSA, HAZİNE ARAZİSİ NASIL ALINIR?

Milli Emlak tarafından tüm arsalar açık artırma yöntemi ile satılmakta olup ihale ilanları MİLLİ EMLAK GOV TR resmi sitesinden yayımlanmaktadır. Burada yer alan ilanların her birinde ihale tarihi, saati, ihale şartları ve ihale ile satışa sunulan taşınmazın teknik özellikleri, işgalli olup olmadığı gibi bilgilerde yer almakta olup ihalede en yüksek teklifi veren kişi bu taşınmazı almaya hak kazanır.