Muğla'da kira fiyatları yabancıları bile isyan ettirdi!

Türkiye’de kira fiyatlarının aşırı yükselmesinden şikayet edilirken şimdi bu duruma yabancıların da tepki göstermeye başladıkları bildirildi. En çok yabancıyı çeken merkezlerden olan Muğla’da yabancıların konut kiralarından yakındıkları bildirildi.
Muğla'da kira fiyatları yabancıları bile isyan ettirdi!

Türkiye’de emlak sektörü gerçekleşen fiyat artışlarından dolayı okların hedefi haline geliyor. Konutların hem satılık hem de kiralık fiyatları oldukça artarken bu fiyat artışlarından şikayet ediliyor. Türkiye’de emlak piyasasında en çok fiyatların arttığı merkezlerden birisi turizm potansiyelinden dolayı Muğla oluyor. Muğla’da kiralık konut fiyatları yerli ve yabancı herkesin tepkisini çekmeye başladı.

BARINMA SORUNU PATLADI!

Muğla’da günlük 1+1 eşyalı evlerin fiyatları 750 TL’den 1.500 TL’ye fırladı. Villalar ise günlük 5.000 TL ile 10.000 TL arasında bir fiyatla kiralanabiliyor. Emlak piyasası oldukça karışırken bu fiyatlarla kiralama yapanların sayısı da azaldı. Hem emlakçılar hem de kiralama yapacaklar bekle ve gör moduna geçiş yaptılar.

Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Halkla İlişkiler Sorumlusu Çetin Aksu bir değerlendirme yaparak, “Şu anda barınma sorunu kanayan yaramız. Ev sahipleri önceden boş olarak evlerini kiraya veriyordular. Şimdi eşyalı olarak sezonluk, aylık veya günlük olarak kiralama yapıyorlar. Geçtiğimiz yıl 750 TL ile 1.000 TL arasında bir fiyata kiralanabilen 1+1 eşyalı evler 1.500 TL – 2.000 TL oldular. Villalarda fiyatlar 10 Bin TL’ye dayandı. Bu rakamlara artık yabancılar bile tepki gösteriyorlar.” dedi.

YABANCILAR BİLE FİYATLARDAN ŞİKAYETÇİ!

Muğla’nın turizm bölgesi olduğundan dolayı sezonda yabancı turistlere hizmet vermek istediklerini söyleyen Çetin Aksu, “İmar sorunundan dolayı yapılaşma olmayan alanlarda Tiny House dediğimiz yapılar cazip olmaya başladı. Bu yönde talepler artıyor. Ancak yabancı konuklar bunların fiyatlarından bile yakınır oldular. Kira fiyatlarına zam sınırlaması uygulandığı için ev sahipleri bu yollarla kazançlı duruma geçmek istiyorlar. Bu da ciddi bir barınma sorununa neden oluyor.” şeklinde konuştu.