TOKİ Yarısı Bizden Kampanyası! 500 bin başvuru, maliyetin 750 Bin TL'si devletten!

Kentsel dönüşümde büyük avantaj sağlayan Yarısı Bizden kampanyası için yapılan başvurusu sayısının 500 bini geçtiği açıklandı. TOKİ Başkanı Ömer Bulut yapılan başvurulara dair bölgesel ayrıntıları verdi.
TOKİ Yarısı Bizden Kampanyası! 500 bin başvuru, maliyetin 750 Bin TL'si devletten!

Kentsel dönüşümü teşvik edebilmek amacıyla kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yarısı Bizden kampanyası başlatılıp başvurular alınmaya başlanmıştı. Bu kampanya kapsamında kentsel dönüşüm için ortaya çıkan maliyetin yarısını devlet karşılıyor. Kalan yarısı için ise vatandaşlardan yüzde 10 peşinat istenirken kalan tutar için de kredi imkanı sağlanarak 10 yılda geri ödenmesi sağlanıyor. Çok avantajlı olan bu kampanya ile İstanbul’da evlerini dönüştürmek isteyen vatandaşlar 500 bin konut için başvuruda bulundular.

TOKİ BAŞKANI AÇIKLADI

TOKİ Başkanı Ömer Bulut Yarısı Bizden kampanyası hakkında bir açıklama yaparak, “Başvuru sisteme düştükten sonra yoğunluk olan yerler tespit ediliyor. Sahada 200'e yakın ekibimiz inceleme yapıyor. Başlangıçta başvurunun ağırlıklı olarak hangi bölgelerden geldiğini esas alıyoruz. Bahçelievler, Güngören ve Avcılar'da başvurular yoğun. Tespitler yapılması sonrasında yeni tasarımın ne olacağı çalışmaları başlıyor. Ne kadar imar kullanılabilecek, vatandaşla görüşülüyor. Gönüllülük esası var. Kampanya kapsamında 100 metrekare 3+1 daire konutta maliyet 1,8 milyon lira, bunun 900 binini vatandaş ödeyecek. 120 aya kadar ödeme yapılabilecek. Bankadan 0,79 faizle kredi alınabilecek. TOKİ'den alınmak istenirse 900 bin liranın yüzde 15'i peşin ödenecek, kalan tutar 120 ayda ödenebilecek.” dedi.

TOKİ İNŞA EDECEK!

Kampanya kapsamında vatandaşların aylık ödemelerine de değinen Ömer Bulut, “Vatandaşın ödeme gücüne göre taksitler belirlenecek. Aylık ödemeler 5-6 bin lirayı aşmayacak. Vatandaşlarımız ödemelerden ziyade kendilerinin ve ailelerinin can güvenliklerini düşünerek başvuru yapsınlar. Biz de görüşme sürecini tamamlayarak onların güvenle yaşayacakları yeni yuvalarını yapmaya başlayalım.” ifadelerini kullandı.

ÖDEMELER KONUTLAR YAPILDIKTAN SONRA

TOKi Başkanı Ömer Bulut’un verdiği bilgilere göre şimdilik sadece İstanbul’da geçerli olan kampanya kapsamında en fazla başvuru Bahçelievler, Güngören ve Avcılar’dan yapıldı. Ayrıca geri ödemelerin konutların inşa edilip teslim edilmesinden sonra başlayacağı bildirildi.