Murat Kurum açıkladı! 46.300 konut için sözleşme yapıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum deprem bölgesinde inşa edilecek konutlara dair yeni açıklamalarda bulundu. Konutların sağlam zeminde yapılacağını belirten Bakan Murat Kurum 178.902 konut için temel atılacağını belirtti.
Murat Kurum açıkladı! 46.300 konut için sözleşme yapıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum deprem felaketinin ardından bölgenin yeniden inşası için yoğun mesaine devam ediyor. Depremde yıkılan konutların yerine yeni konutların inşa edilmesi için çalışmaları organize eden Bakan Murat Kurum deprem konutlarına dair yeni bilgiler verdi.

DEPREM KONUTLARI AÇIKLAMASI!

Devletin tüm imkanları ile vatandaşların yanında olduğunu söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Cumhurbaşkanımız Ankara’da AFAD koordinasyon merkezinde gelişmeleri takip ediyor. Zaman zaman da deprem bölgesine ziyaretlerde bulunup çalışmaları yerinden takip ediyor. Bizler tüm kurumlarımız ile beraber vatandaşlarımızı kalıcı, sağlam ve güvenli, konutlara yerleştirmek için gayret gösteriyoruz.

Enkaz kaldırma süreci ve beraberinde geçici barınma alanlarının inşaatı sırasında vatandaşlarımıza kalıcı konutlar için söz vermiştik. Ekiplerimiz bu çalışmaları sürdürüyorlar. 11 ilde eş zamanlı olarak yürütülen konutların inşaat sürecinde 46.300 rakamına ulaştık. Bugün itibariyle 46.300 konutun inşası için sözleşme yapılmıştır.

Bugün deprem konutlarının bazılarının temelinin atılacağını belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle bugün 11 ilde toplamda 17.902 konutumuzun temelini atacağız. Bilim insanlarımızın ve akademisyenlerimizin görüşleri eşliğinde bu konutları hızlı bir şekilde yapıp tamamlamak istiyoruz. Çok hassas hareket ediyoruz. Binalarımızı en doğru zemin ve en doğru şekilde yapacağız. Depremzede vatandaşlarımız bir daha böyle bir felaket ile karşılaşmayacaklar.” şeklinde konuştu.

650 BİN KONUT İNŞA EDİLECEK

TOKİ’nin diğer illerde de faaliyetlerini sürdürdüğünü açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “İlk Evim İlk İşyerim projemizde kuralar çekilmeye devam ediliyor. O süreci de ayrıca sürdürüyoruz. Bu depremde 11 ilimizde de bizim yaptığımız konutlar yıkılmadı. Bir vatandaşımızın burnı bile kanamadı. Biz bizim için gerçekten bir gurur tablosudur. TOKİ’nin ne kadar doğru faaliyetler içerisinde olduğu ispat edilmiştir. Şimdi deprem bölgesinde 650 bin konutu aynı anlayış ile inşa edeceğiz.” dedi.