Naci Görür açıkladı! Bir il için tsunami uyarısı!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür bir açıklamada bulunarak tsunami uyarısı yaptı. Bir il için tsunami riski olduğunu söyleyen Prof. Dr. Naci Görür ayrıca deprem uyarılarını da yineledi.
Naci Görür açıkladı! Bir il için tsunami uyarısı!

Bilim Akademisi Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür vatandaşları bilgilendiren açıklamalarını sürdürüyor. Deprem konusunda vatandaşlara sık sık uyarılar yapan Prof. Dr. Naci Görür yetkililerden de deprem dirençli şehirler kurulması için adım atılmasını istiyor. Prof. Dr. Naci Görür son olarak Antalya’da düzenlenen bir panele katılarak açıklamalarda bulundu.

DEPREM AÇIKLAMASI

Televizyonlarda yapılan deprem tartışmalarını eleştiren Prof. Dr. Naci Görür, “Akademisyenlerimiz bilim dünyasında araştırmalar yapmalıdırlar. Televizyonlarda herkes fay üstadı oldu. O fay mı kırılacak yoksa bu fay mı kırılacak diye tartışıyorlar. Bu konu akademisyenlerin işidir. Akademisyenler de bunları televizyonlarda konuşmazlar. Bilim dünyasında bunları yazıp, çizerler insanlara faydalı olurlar. Halk olarak ayrıntıları bilmemize gerek yok.” dedi.

Vatandaşları bilgilendirmek için kendisine söz verdiğini belirten Prof. Dr. Naci Görür, “Yıllarca deprem konusunda halkı bilgilendirmeye, bilimsel öngörülerle yaklaşmaya, fısıltı gazetesine inanmamaya, yerel ve merkezi yönetimleri deprem konusunda önlem almaya sevk ettim. 6 Şubat’tan sonra bizim tek çözümümüz var. O da deprem dirençli yerleşim yerleri oluşturmaktır. Köyse depreme dirençli olacak, kazaysa depreme dirençli olacak, kentse depreme dirençli olacak. Bunun için mücadele vereceğim. Bu konuda insanları seferber edip bizi yönetenleri harekete geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.

ANTALYA'NIN KUZEYİNDEKİ KAYALARI DİNAMİTLE KIRABİLİRSİNİZ

Antalya’nın deprem riskine değinen Prof. Dr. Naci Görür, “Antalya’nın jeolojik özelliğinden dolayı kuzeyindeki dağlık bölgeler zemin olarak çok sağlam. Burada yaşlı kayalar var ve bunları ancak dinamitle kırabilirsiniz. Antalya Körfezi’nde ise işler değişiyor. Antalya’nın batı kısmında sağlam olduğu düşünülen travertenler var. Antalya’nın önemli kısmı bu zemin üzerine inşa edilmiş. İnşaat mühendisliğinin öngördüğü şekilde evleri yaparsanız sıkıntı yok. Ancak buna dikkat etmezseniz sıkıntı büyük.” şeklinde konuştu.

TSUNAMİ İKAZI!

Antalya için tsunami riski olduğunu söyleyen Prof. Dr. Naci Görür, “Antalya’da tsunami riski olabilir. Helen Kıbrıs yayında bu gerçekleşebilir. Bu dünyada tsunami üreten faylardandır. Antalya her zaman tsunamiye maruz kalabilir. Deniz seviyesinden yüksekteyseniz tsunaminin etkisi olmaz. Ancak dalga boyunun 10 metre olduğunu düşünün. 10 metre aşağıda olan her yeri kaplar.” dedi.