Naci Görür'den 6,8'lik deprem açıklaması! ABD'li deprem uzmanlarına yanıt verdi!

ABD’li deprem uzmanlarının Malatya için 6,8 büyüklüğünde deprem uyarısı yapmalarının ardından Prof. Dr. Naci Görür açıklama yaptı. Türkiye’nin en önemli deprem uzmanlarından birisi olarak gösterilen Prof. Dr. Naci Görür, ABD’li deprem uzmanlarına cevap verdi.
Naci Görür'den 6,8'lik deprem açıklaması! ABD'li deprem uzmanlarına yanıt verdi!

Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin ardından insanlarda ciddi anlamda bir deprem korkusu yaşanmaya başlandı. 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş depreminin ardından bilim adamlarının değerlendirmeleri çok daha fazla önemle takip edilmeye başlandı. Son olarak ABD’de bir üniversite tarafından Kahramanmaraş depremine dair bir rapor yayınlandı. ABD’li bilim insanlarına göre Malatya’da 6,8 büyüklüğünde bir depremin olabileceği ifade edilirken bunun zamanının bilinemeyeceği söylendi.

NACİ GÖRÜR YANIT VERDİ!

ABD’li deprem uzmanlarının Malatya’ya deprem uyarısı yapmaları hakkındaki görüşlere Türkiye’nin en önemli deprem uzmanlarından Prof. Dr. Naci Görür yanıt verdi. ABD’li deprem uzmanlarının görüşüne katılmadığını ortaya koyan Naci Görür belirtilen bölgede deprem olsa dahi şiddetinin 6,8 büyüklüğünde olamayacağını ifade etti.

UZUN DÖNEM BÜYÜK DEPREMLER OLMAZ

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayınlayan Prof. Dr. Naci Görür, “Amerikalılar Malatya’da 6,8 deprem olacak diyorlarmış. 6 Şubat deprem kırıkları birbirlerini kesmedi. Aralarında kısa bir boşluk kaldı. Burada bir deprem olabilir ama o kadar da büyük değil. Elazığ’dan Hatay’a kadar kırılmamış fay veya fay kesimlerinde küçük-orta boyutlu depremler olabilir ama DAF/ÖLÜ DENİZ hattı üzerinde artık uzun bir dönem büyük depremler olmaz.” dedi.

Naci Görür'den 6,8'lik deprem açıklaması! ABD'li deprem uzmanlarına yanıt verdi!

ARTÇI DEPREMLER DEVAM EDİYOR

Kahramanmaraş depreminin ardından bölgede artçı depremler gerçekleşmeye devam ediyor. Deprem uzmanları tarafından bölgede 1 yıl boyunca bu depremlerin olacağı ama zamanla şiddetinin azalacağı bildirilmişti. Gerçekleşen artçı depremlerin de son günlerde azaldığı gözlemleniyor. Faylardaki hareketlilik son bulmaya başlarken bundan sonra bölgede 5-6 arasında bir artçı deprem beklenmiyor.