Naci Görür'den deprem uyarısı! Dikkatli olun diyerek açıklama yaptı!

Türkiye’nin en önemli deprem uzmanlarından birisi olan Prof. Dr. Naci Görür olası İstanbul depremi hakkında açıklamalarda bulundu. İstanbul depreminin büyüklüğüne dair beklentiyi açıklayan Naci Görür yıkımın çok büyük olacağını söyledi.
Naci Görür'den deprem uyarısı! Dikkatli olun diyerek açıklama yaptı!

Türkiye’de deprem uzmanı denilince akla ilk gelen isimlerden olan Prof. Dr. Naci Görür yeni bir deprem açıklamasında bulundu. İstanbul depremine dair bazı önemli konulara dikkat çeken Naci Görür kentin buna hazırlanması gerektiğini belirtti. Depremin sıradan bir doğa olayı olduğunu söyleyen Naci Görür insanların can kaybı olduğunda depremin afete dönüştüğüne vurgu yaptı.

DEVLET VATANDAŞINI DEPREME KARŞI KORUMALI

Depremden korunmanın bilinçli olmaktan geçtiğini belirten Naci Görür, “Fay zonlarına gidip abuk sabuk binalar yaparsınız ölürsünüz. O zaman deprem afet olur. Tıpkı Güneydoğu’da olduğu gibi. Marmara’da, İstanbul’da beklediğimiz gibi. Bu felaket olmasın diyorsak kentlerimizi hazırlayacağız. Devlet parası var veya yok demeden, fakir fukara ayırmadan şefkatini göstermelidir. Belediyeler ile kol kola bir çalışma yapıp vatandaşını depreme karşı korumalıdır. Devlet olmanın da gereği budur. İstanbul’un acilen riskli binalardan kurtulması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL DEPREMİNE UZMAN UYARILARI

İstanbul depremi hakkında uyarı yapan Prof. Dr. Naci Görür, “Beklenen Marmara depremi en az 7,2, en fazla 7,6 büyüklüğünde olacak. Eğer bu büyüklükte bir deprem gerçekleşirse ortaya çıkacak olan hasar Güneydoğu’da 11 ilde meydana gelen hasardan çok daha fazla olur. Bu depremden sadece İstanbul değil Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Tekirdağ, Edirne gibi illerimiz de etkilenir. Bu doğrultudaki faylarda her nerede bir deprem olursa o deprem olan yerin 200 kilometre uzunluğundaki çapı etki alanında kalır.

İstanbul’da deprem olduğunda bazı bölgeler çok daha fazla etkilenecektir. Avrupa yakasındaki zemin Anadolu yakasına göre daha kötü. Anadolu yakasında daha iyi bir zemin var diyebiliriz. Ancak her iki bölgede de kıyı alanları iyi diyemeyiz. İstanbul’da eğer denizden itibaren 10 kilometrenin içindeyseniz çok dikkatli olmanız gerekiyor. Anadolu yakasında bu mesafe biraz daha daralabilir.” şeklinde konuştu.