Naci Görür'den iki il için deprem uyarısı! Yeni hareketlenmeler beklenebilir!

Kahramanmaraş’ta dün akşam gerçekleşen iki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür bir değerlendirme yaparak yeni bir deprem beklenebilecek hattı açıkladı. Deprem uzmanı Naci Görür hangi illeri uyardı?
Naci Görür'den iki il için deprem uyarısı! Yeni hareketlenmeler beklenebilir!

Türkiye’de deprem gerçeği kendisini hatırlatmaya devam ediyor. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta gerçekleşen büyük depremlerin ardından tarihi bir yıkım yaşanmıştı. Resmi verilere göre 11 ilde toplam 50 bin kişiden fazla can kaybı oldu. Bu depremin ardından bölgede artçı depremler meydana gelirken fay hatlarındaki hareketlilik de arttı.

Dün akşam Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde arka arkaya iki deprem oldu. Önce 5.0 büyüklüğünde ve ardından 4.1 büyüklüğünde deprem gerçekleşirken vatandaşlar bu sarsıntıların anlamlarına dair uzmanlardan açıklamalar yapmalarını beklediler. Merak edilen açıklamayı ise en güvenilir deprem uzmanlarından olan Prof. Dr. Naci Görür yaptı.

YENİ HAREKETLENMELER OLABİLİR UYARISI!

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen son depremlere dair konuşan Prof. Dr. Naci Görür, “Kahramanmaraş Göksun’da iki deprem gerçekleşti. Daha önce de söylediğimiz gibi bu depremler 6 Şubat Gaziantep ve Kahramanmaraş depremlerinden sonra Sürgü fayının Göksun civarındaki en batı ucunda meydana geldi. Stres transferi nedeniyle muhtemelen Göksun’dan Adana havzasına inen faylar üzerinde hareketlenmeler beklenebilir.” dedi.

İKİ İL İÇİN UYARI!

Kahramanmaraş’ın Adana ile sınır olan ilçesi Göksun’da büyük depremlerin ardından sarsıntılar meydana gelmeye devam ediyor. Naci Görür bu alan ile Adana havzasına doğru giden fay üzerinde yeni depremler olabileceği uyarısında bulundu. Bu depremlerin büyüklüğü hakkında bilgi vermeyen Naci Görür deprem riskinden dolayı da vatandaşların endişe duymalarının doğru olmadığını ifade etti. Depremden endişe ederek değil deprem güvenli yerleşim yerleri oluşturularak korunabileceğini söyleyen Naci Görür bu konuda vatandaşların siyasilerden talepte bulunmalarını sık sık hatırlatıyor.