O ilçedeki vatandaşa konut piyangosu bir vurdu pir vurdu! 41.700 lirası olan başvurabilecek

Ülkemizde konut satışları ile ilgili olarak ilanlar yakından takip ediliyor. Belediyeler tarafından ilan portali üzerinden duyurulara yer veriliyor. Türkiye'nin ilan portali üzerinden yayımlanan güncel ilanla belediyeden konut satıldığı öğrenildi.
O ilçedeki vatandaşa konut piyangosu bir vurdu pir vurdu! 41.700 lirası olan başvurabilecek

Türkiye'de pandemi döneminin ardından konut ve arsa gibi çeşitli taşınmazların fiyatları bir hayli arttı. Konut, arsa, tarla gibi taşınmazlar yükseliş grafiğini sürdürürken kamu ilanları vatandaşlar için alternatif oluşturmaya devam ediyor. Artan fiyatlar karşısında daha uygun fiyata ev sahibi olmak isteyenler TOKİ ve belediye eliyle satılan konutlar için araştırmalarını sürdürüyor. Alternatif satışları incelemeye devam eden vatandaşlar gözlerini belediyelerin taşınmaz ilanlarına çevirirken Basın İlan Kurumu (BİK) ilan portali üzerinden de çeşitli ilanlar yayımlanmaya devam ediyor.

BİK'in ''İlan.gov.tr'' adresi üzerinden 81 il genelinde taşınmaz satışı için ilan yayımlanırken Başkent Ankara'da belediyeden konut satışı yapılacağı öğrenildi. İlan portali üzerinde yer alan bilgilerle Ankara'nın Mamak ilçesinde Mamak Belediye Başkanlığı tarafından konut satışı yapılacağı öğrenildi.

MAMAK BELEDİYESİ KONUT SATIŞI YAPACAK

Basın İlan Kurumu ilan portalinde yer alan ilan bilgileri ile Mamak Belediye Başkanlığı'nın konut satışı yapacağı öğrenildi. Mamak Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, ''Belediyemiz sınırları içerisinde Altıağaç ve Diriliş Mahallelerinde bulunan aşağıdaki listede ada parsel ve daire tipleri yazılı Mülkiyeti Belediyemize ait 37 adet taşınmazlar 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine göre 'Açık Teklif Usulü' ile 27/09/2023 tarihinde Çarşamba günü saat 13:00 de ihale edilerek satış bedeli, ihale karar pulu ve diğer giderleri peşin ödenmek şartıyla ayrı ayrı mülkiyet satışı yapılacaktır.'' ifadelerine yer verildi.

screenshot-24.jpg​​​​​​​

İhalenin detaylarına yapığı açıklamada yer veren Mamak Belediye başkanlığı satışı yapılacak söz konusu konutlara ait bilgileri de bir tabloda gösterdi. Açık teklif usulü ile verilecek tekliflerin 27 Eylül 2023 tarihi saat 13.00’da ihaleye çıkacağı belirtildi.

Söz konusu ihalenin 27 Eylül 2023 tarihinde Mamak Belediyesi merkez binası içerisinde bulunan 7'nci Kat Encümen salonunda toplanacak Belediye Encümenince yapılacağı belirtildi. İhaleye çıkarılan taşınmazların satış şartnamesinin en geç 26 Eylül Salı günü saat 16.00 a kadar Emlak ve İstimlak Müdürlüğü Kira ve Ecrimisil Biriminde ücretsiz olarak görülebileceği, satın alınabileceği ve geçici teminat bedelinin de yatırılabileceği aktarıldı. 26 Eylül tarihi saat 16.00'dan sonra başvuruların kabul edilmeyeceği belirtildi.

41.700 TL TEMİNAT GEREKECEK

İhaleye katılacak olan vatandaşların Katma Değer Vergisi (KDV) dahil 500 TL karşılığında şartname almak zorunda oldukları belirtildi. Taşınmazın konumu, alanı, tahmin edilen bedeli, geçici teminat miktarı, ihale tarihi ve saati ile ilgili bilgiler de şöyle paylaşıldı;

screenshot-20.jpgscreenshot-21.jpgscreenshot-22.jpg

Bu kapsamda ihaleye katılacakların geçici teminat bedeli için en az 41 bin 700 lira, en fazla da 65 bin 700 lira yatırması gerektiği belirtildi. Açık teklifle yapılacak olan ihalede en düşük konut fiyatının 1 milyon 390 bin liradan başlayarak 2 milyon 190 bin liraya kadar çıktığı belirtildi. Öte yandan satışa çıkan tüm konutlarında 3+1 büyüklüğünde olduğu 115 ve 127 metrekare arasında da değiştiği kaydedildi.

MAMAK BELEDİYESİ KONUT SATIŞ İHALESİNE KATILABİLMEK İÇİN GEREKEN BELGELER

Mamak Belediye Başkanlığı tarafından yapılacak olan ihale için açıklanan bilgilerde ''İstekliler şartnameye uygun olarak İhaleye girebilmek için isteklilerde aranan şartları sağlamak zorundadır Söz konusu taşınmaz ihalesine gerçek ve tüzel kişilerle birlikte yabancı uyruklu kişi ve kuruluşlar ise Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Gayri Menkul iktisap edebileceğini gösterir Dışişleri Bakanlığından alınmış Belge ve Türkiye’de ikametgâhlarını ibraz etmeleri şartı ile ihaleye katılabileceklerdir.'' denildi.

screenshot-23-002.jpg

İsteklilerin; Gerçek Kişi Olmaları Halinde;

  • 2 Adet Nüfus Kayıt Örneği Veya Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
  • İkametgah Belgesi,
  • İstekliyi Şahıs Temsil Etmesi Halinde “vekil Olduğunu Gösterir Noter Tasdikli Vekaletname,

İsteklilerin Tüzel Kişi Olmaları Halinde;

  • İdare Merkezinin Bulunduğu Yer,
  • Mahkemesinden Veya Sicilin Kayıtlı Olduğu Ticaret Odasından Alınan Faaliyet Belgesi Ticaret Sicil Gazetesi Şirket Yetkilisi İmza Sirküsü Veya Şirketin Vekil Olduğunu Gösterir Noter Tasdikli Vekaletname,
  • Temsil Yetkisi Ve Temsilcinin Noterden Tasdikli İmza Sirküsü,

İsteklilerin Dernek ,federasyon, Konfederasyon Veya Vakıf Olması Halinde;

  • Resmi Makamlardan Alınmış Faaliyet Belgesi,
  • Gayrimenkul Alınması Hususunda Alınan Noter Onaylı Genel Kurul Kararı Noter Tasdikli Temsilci Yetkisi Temsilcinin Noter Tasdikli İmza Sirküsü Evraklarını Vermek Zorundadırlar.

screenshot-25.jpg​​​​​​​İhaleye iştirak edecekler 500 lira karşılığında şartname satın almak zorundadır. 37 Adet Taşınmaz hakkındaki ilan detayları için 0312 550 72 44 numaralı hat üzerinden de iletişime geçilebileceği aktarıldı.

Emlak365.com