Belediyeden kira derdine son verecek konut piyangosu! Emlak piyasası tepetaklak olacak

Ülkemizde konut fiyatlarındaki artışlar devam ediyor. Konut fiyatlarının artması ile birlikte vatandaşlar için ev almak hayal olurken belediye tarafından yeni bir konut projesi açıklandı. Proje ile 1+0'dan 4+1'e kadar her cebe uygun satış yapılacak.
Belediyeden kira derdine son verecek konut piyangosu! Emlak piyasası tepetaklak olacak

Türkiye'de konut fiyatları yükseliş grafiğini hız kesmeden sürdürüyor. Döviz kurundaki artışın enflasyona olan olumsuz etkisi ve art arda gelen zamlarla beraber arz-talep dengesi bozuldu. Hem kiralık dairelerdeki fiyat yükselişi hem de konut satışlarındaki uçuk fiyatlar vatandaşların bütçelerini etkiliyor. Kiralık dairelerdeki yüksek fiyatlar bazı bölgelerde asgari ücretin de üzerine çıkarken ev sahipleri ve kiracı sorunları da basına yansımaya devam ediyor.

Kira ödemek insanlar için artık karşılanamaz bir hale gelirken bir an önce ev sahibi olmak ve bankaya borçlanmak için harekete geçen vatandaşlar da kredi yöntemi ile ev almak istiyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından gerçekleştirilen Para Politikaları Kurulu'nda (PPK) faiz artışı kararlarına devam edilirken banka kredilerinde faizler güncelleniyor. Konut kredilerindeki faiz artışı devam ederken alternatif aramaya devam eden vatandaşlar için de belediyeler tarafından açıklanan ilanlar dikkati çekiyor.

YENİ KONUT FIRSATI DUYURULDU

Konut fiyatlarındaki artışlar hız kesmenden devam ederken en kötü dairenin fiyatının 1 milyon bandını aşması ile vatandaşlar da verdikleri paraya değecek bir konut arayışına girdi. Bu kapsamda dar gelirlinin de ev sahibi olmasını hedefleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden (ABB) yeni bir açıklama geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, konut projelerini vatandaşların beğenisine sunmaya devam ederken yayımladığı ilan ile ev sahibi olmak isteyenler için önemli bir açıklamaya yer verdi.

dikmen-vadi.jpg

ABB, resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden ''Dikmen Vadi Konutları'' projesi için ilan yayımladı. ABB tarafından yapılan açıklamada PORTAŞ aracılığı ile Dikmen Vadi Konutları Projesi kapsamında 1+0'dan 4+1'e kadar kanıtların satılacağı bildirildi. Projede ayrıca ticari alanların da yer aldığı bilgisine yer verildi.

screenshot-16-001.jpg​​​​​​​

ABB satış ilanı ile konut sahibi olmak isteyenleri bilgilendirirken Dikmen Vadi Konutlarında satışların da 1 milyon 930 bin liradan başladığını duyurdu. Söz konusu rakamı 1+0 daireleri kapsadığı tahmin edilirken satış formuna da yer verildi.

ANKARA'DA DİKMEN VADİ KONUTLARININ SATIŞI YAPILACAK

Belediye resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı ilanla ev sahibi olmak isteyenlerin ''portas.com.tr'' adresi üzerinden bilgi alabileceğini kaydetti. Ankara Büyükşehir Belediyesi PORTAŞ'ın Dikmen Vadi Konutları projesinde doğal yaşam alanları, spor kompleksleri, açık ve kapalı otoparklar ile ticari alanların olacağı açıklanırken vatandaşa her anlamda hitap edeceği bildirildi.

screenshot-17.jpg​​​​​​​1 milyon 930 bin liradan başlayan fiyatlarla konut satışı yapacak olan ABB, satış formu ile vatandaşa detaylı bilgi verileceğini aktarırken ilgililerin 0312 440 94 20 numaralı cep telefonu üzerinden de bilgi alabileceğini aktardı.

ABB'nin resmi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada ''PORTAŞ, DİKMEN VADİ KONUTLARI'nı satışa çıkarıyor.'' ifadelerine yer verildi.

screenshot-18.jpg​​​​​​​

ABB, ''Belediyemize gelir sağlayacak proje ile, emlak piyasasını vatandaşlarımız lehine dengeleyecek ve elde edilen gelirle dar ve orta gelirli vatandaşlarımız için yeni konutlar üretilecek.'' ifadelerine yer verirken projelerin bununla sınırlı kalmayacağı, dar ve orta gelirli vatandaşlar için de bu projelerden elde edilecek gelirle yeni konutlar yapılacağına dikkati çekti.

Emlak365.com