Prefabrik evler ve çelik yapılar hakkında tüm soruların cevapları ?

Herkesin Merak ettiği prefabrik evler ve çelik yapılar konusunda akılda takılan tüm soruların cevaplarını bu röportajımızda idealmod ve prefabrikevim yönetim kurulu başkanı Emre Metin cevaplıyor,
Prefabrik evler ve çelik yapılar hakkında tüm soruların cevapları ?

Advertorial Haber - Herkesin Merak ettiği prefabrik evler ve çelik yapılar konusunda akılda takılan tüm soruların cevaplarını bu röportajımızda https://idealmod.com/ ve https://prefabrikevim.com/ yönetim kurulu başkanı Emre Metin cevaplıyor,

Hadi hep beraber bu soruların cevabını Emre Metin bey'e soralım,

idealev3.jpg

Prefabrik Ev Nedir?

Prefabrik ev nedir ? Kelime kökleri ile bakarsak dilimize prefabricated kelimesinden gelen ve anlamına bakarsak pre (ön) fabricated (fabrikasyon) yani önceden mimari projesine göre fabrikada üretilmiş modüler yapılara prefabrik yapılar demekteyiz.

Prefabrik Ev Fiyatları Neye Göre Değişir?

Prefabrik evler opsiyonel yapılardır yani tek düze yapılar değildir. Örneğin; Bir prefabrik evin tavan yüksekliği 2.50 metre, 2.80 metre ya da 3 metre olabilmektedir. İç dış duvarlar kalınlık olarak değişebilmektedir, içte kullanılan izolasyon taş yünü veya strafor olarak değişebilmektedir. Çatıda ekstra izolasyonlar eklenebilmektedir. Çatı eğimi artırılabilmektedir. Ekstra içeride alçıpan ile dışarıda yalıpan ya da strafor ile kaplanabilmektedir. Pencere ve kapılar değişebilmektedir. İstenirse elektrikli panjur dahi eklenebilmektedir.

Prefabrik evler hakkında detaylı bilgiye nereden ulaşabilirim ?

Prefabrik evler modelleri ve fiyatları hakkında detaylı bilgiye prefabrikevim.com ve çelik yapılar hakkında detaylı bilgiye ise idealmod.com adresimizden ulaşabilirsiniz.

Prefabrik Evlerinizin Teknik Özellikleri Nelerdir?

Biz idealmod olarak prefabrik evlerimizde diğer firmalardan ayrı Türkiye’de ki en özel prefabrik ev üreticisi olarak müşterilerimize teknik özelliklerde çok fazla seçenek sunmaktayız. Ve aynı zamanda tüm prefabrik evde malzeme kalitesi olarak en üst düzeyde ki kaliteyi sunmaktayız.

Prefabrik Ev Modelleri Nasıl Tasarlanmaktadır?

Prefabrik ev modellerimiz aslında mimarlarımız ve mühendislerimiz tarafından bir ailenin en çok ihtiyacı olan ev planını oluşturmaya yönelik tasarlanmaktadır. Bu ev tasarımında özellikle prefabrik evin kurulacağı arsaların metrekareleri konumları ve ihtiyaçları da göz önüne alınmaktadır.

Prefabrik Ev Nasıl Alınır?

Prefabrik ev alırken önce bizim instagram ’da yaptığımız prefabrik ev soru cevap canlı yayınlarını izlemenizi tavsiye ederiz sonrasında tüm bilgiyi edindikten sonra İstanbul Pendik de ki prefabrik ev showroom'umuzu ziyaret etmeniz gerekmektedir. Burada bir prefabrik evi daha detaylı bir şekilde inceleme fırsatı bulacaksınız, Bu tecrübeyi edindikten sonra alanında uzman satış temsilcilerimiz sizinle derinlemesine prefabrik ev hakkında toplantı yapacaklardır. Ve istemiş olduğunuz prefabrik evin detaylarını konuştuktan sonra resmi sözleşme ve ödemeleriniz tamamlandıktan sonra imalat aşamasına geçilecek üretim bittikten sonra sizin istediğiniz tarihte sevk edilecektir.

Prefabrik Evleri Nerelere Yapıyoruz?

Prefabrik evlerde imar izni olmadan resmi olarak bir ev yapmak mümkün değildir sebebi prefabrik evler 40-50 yıl dayanım ömrüne sahip sabit yapılardır. İstenirse tabi ki söküp takılabilir fakat devletin burada ki tek izin verdiği yapılar günümüzde çok popüler olan mobil evler yani bir diğer deyişle tiny house ‘lardır. Bu evler ruhsatlı ve plakalı olduğundan dolayı imar iznine tabi olmamaktadır ve araç sınıfında nitelendirilmektedir. Yine de bazı belediyeler prefabrik evler için özel izin tanımaktadır bu yüzden bununla alakalı belediyeye ya da bulunmuş olduğunuz şehirde ki mimarlık ofislerine prefabrik ev yapma ile alakalı detaylı bilgiyi sorabilirsiniz.

Prefabrik Evlerde Konut Kredisi Çıkar Mı?

Birçok insanın merak ettiği bu konuda prefabrik evlerde maalesef konut kredisi çıkmamaktadır, Bankalar bunun sebebini ise şu şekilde açıklar prefabrik evler istenildiği zaman söküp başka bir arsaya taşınabileceğinden dolayı ve burada bir açık doğacağından bankalar bunun önünü kapatmak için prefabrik evlere sadece ihtiyaç kredi vermektedir.

Prefabrik Ev Ruhsatı Nasıl Alınır? Ne Kadara Mal Olur?

Prefabrik evde ruhsat alımı genellikle şu süreçte ilerler, öncelikle bulunduğunuz ilçede ki bir mimarlık ofisine gidip tapunuzu hangi arsanın size ait olduğunu bildirip buraya kaç metrekare bir ev yapabileceğinizi evi tam olarak yol ve komşu payları düşüldükten sonra nereye koyabileceğinizi mimarlık ofisi belirledik sonra bizden prefabrik evle alakalı çizim dosyası isteyecektir biz ona çizim dosyamızı ve imalat dosyamızı göndermiş olacağız. Mimarlık ofisi bununla alakalı bir ruhsat dosyası hazırlayacak ve bu hazırlamış olduğu ruhsat dosyasında bir elektrik projesi bir mekanik projesi bir mimari proje ve birde statik proje bulunmaktadır ve bu dosyayı belediyenin fen işlerine sunmaktadır. Fen işleri ise dosya uygun olduğunda onay verecektir ve ruhsat alınacaktır.

Prefabrik Evin Avantajları Nelerdir?

Prefabrik evler inşaat süresi hem kısadır hem de iklim ve mevsime bağlı değildir. Depreme betonarme evlere göre çok daha fazla dayanıklıdır, Tüm maliyetler sözleşme anında belirlenerek sabitlenir. Güçlü ısı yalıtımı sayesinde enerji tasarrufu sağlar. Kurulduktan sonra sökülüp dilediğiniz yere taşınabilir. Bakımı az olan bu yapılar son zamanlarda çokça tercih edilmektedir.

Prefabrik Ev Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekiyor?

Öncelikle Firmanın üretici olup olmadığı hakkında bilgi sahibi olun, Firmanın yerini görüp yetkilileriyle görüşün, konusunda uzman olup olmadıkları konusunda emin olun.

- Satış hizmeti sonrasında üretim ve montaj aşamasında profesyonel ekiplere sahip olmasına dikkat edin. Size sunduğu hizmetler dışında eviniz tamamlandıktan sonra bir problem yaşadığınızda firmada muhatap bulup gereken çözümlerin hızlı bir şekilde sağlanabilmesi konusuna dikkat edin,

- Kullanılan malzemelerde insan sağlığına zararlı herhangi bir madde olmamasına dikkat edin. Firmanın kurumsallığına önem gösterin.

idealev2.jpg

Prefabrik Evde Zemin Betonu Nasıl Atılır?

Subasamanı (Zemin Betonu) dışında betona ihtiyaç duymaz. Zemin Düzlemesi ve sıkıştırması yapılacaktır. Binanın taşıyıcı kolonlarının olduğu yerleri ayarlayıp ona göre kalıplarının çakılması.

Kirişlerin bağlanması, kolon boşluklarının taş ve benzeri dolgu malzemesi ile doldurulması.

Köşelerden membran ile bohçalama yapılması. Isı izolasyonu için betondan sonra eps (yoğunlaştırılmış 20 dns yoğunluklu strafor) uygulaması yapılması.

Sonrasında şap uygulaması yapılması ve köşelere balık sırtı şap yapılması gerekmektedir.

Prefabrik Evlerin Bakımı Nasıl Yapılır?

Prefabrik evlerin bakımı çok kolaydır, 3-4 yılda bir iç dış boyasını ve mastik yapmanız, çatıda ki oluk temizliğini gerçekleştirmeniz prefabrik evler için yeterli olacaktır.

Prefabrik Evde Yaz Kış yaşanır mı ?

Prefabrik evlerimizde yaz kış rahatlıkla yaşayabilirsiniz. Prefabrik evlerde yazları serin kışları ise sıcak olmaktadır. Bunun sebebi prefabrik evlerimizde tüm duvarlarda kullandığımız 16 dns yoğunluğunda 8.5 santim eps strafordur. Bu prefabrik evde ısı izolasyonunu çok iyi bir seviyede tutmaktadır. Prefabrik evlerin çatısında da izolasyon onlamına cam yünü bulunmaktadır. Bu sayede evlerde yaz kış rahatlıkla hiçbir soru işareti olmadan yaşayabilirsiniz.

Prefabrik Evler Soğuk Bölgede ya da Yaylada olabilir mi ?

Prefabrik evlerimizi özellikle en çok sattığımız bölgelerden olan karadeniz bölgesinde prefabrik evlerimiz rahatlıkla kullanılmaktadır özellikle yaylalarda ve köylerde inşaatın zor oluşu prefabrik evlerin tercih edilmesini sağlamaktadır. Peki prefabrik evler bu kadar rakımda kullanılabilir mi ? Evet kullanılabilir, fakat bölgede yüksek kar yağışı (1.5 metre üzeri) ve -10 üzeri bir soğukluk var ise ekstra uygulamalar yapmaktayız bu ekstra uygulamalar nelerdir ? Ekstra uygulamalar şunlardır, evin çatısına ekstradan osb+membran çatının eğimini 30 dereceden 45 dereceye çıkartıp çatıda ki olukları iptal edip ekstra duvarlara birdaha straforla izolasyon yapılabilmektedir.

Prefabrik Evleri Yurtdışına Dünyaya da gönderebiliyor musunuz ?

Evet dünyanın her yerine prefabrik evlerimizi gönderebiliyor ve kurabiliyoruz, en çok prefabrik ev gönderdiğimiz yerler ise Bulgaristan, Romanya, Sırbıstan, Bosna, Özbekistan, Kazakistan, Türkmenistan dır. Çelik evlerimizide genellikle Almanya, Hollanda, Fransa gibi ülkelere yapmaktayız. Bunun yanı sıra prefabrik yatakhane, prefabrik yemekhane, prefabrik okul, prefabrik hastanelerde kurmaktayız.

Prefabrik Ev mi ? Betonarme Ev mi Mantıklıdır ?

Tabi ki prefabrik ev tercih edilmelidir, çünkü hem inşaat süresi kısa, hem maliyeti düşük hem maliyeti belli istenirse başka yere taşınabilen 4 mevsim yaşanabilen bakımı çok kolay olan yapılardır. Herşeyi ile 1 ayda biten prefabrik ev 1 senede biten betonarme evden her anlamda çok daha uyguna gelmektedir. Çünkü her geçen gün maliyetler artmaktadır. O yüzden hız çok önemlidir.

Prefabrik Evler Fırtınaya ve Rüzgarlara Dayanıklı mıdır?

Prefabrik evler Fırtınaya ve Rüzgara 80 km/h dayanıklı yapılardır fakat daha üst bir fırtına ve rüzgar esecek bir bölgeye yapılacaksa ekstra bir mukavvemet kazandırılması gerekmektedir bu konuda da yerin rüzgarını müşteri bizlere bildirirse bununla alakalı ekstra çalışma yapılmaktadır.

Prefabrik Evler Depreme Dayanıklı Mıdır?

Herkesin çokça sorduğu bu prefabrik yapılarımız aslında öncelikle deprem evleri diye tanındı çünkü depreme diğer yapılardan çok daha dayanıklı esnek ve hızlı olan bu prefabrik evler deprem zamanları hep çok tercih edildi o yüzden bu sorunun cevabı çok net olarak betonarme evden çok dayanıklıdır. Tabi sebebine gelirsek direkt zeminden etkilenmediğinden kaynaklı çok sağlam yapılardır.

Prefabrik Ev Sökülebilir mi? Başka Yere Taşınabilir mi?

Prefabrik evler sökülüp sonradan başka yere taşınabilir, çünkü prefabrik yapılar demonte ve modüler yapılardır. Genellikle prefabrik şantiyelerde prefabrik yapıların sökülüp takılması çok daha önemli bir özelliktir çünkü şantiyelerde prefabrik yemekhaneler, prefabrik yatakhaneler prefabrik ofisler sökülüp başka bir şantiyeye taşınabilir.

Prefabrik Ev ve Çelik Ev Farkı Nedir?

Evet çokça sorulan sorulardan biriside prefabrik ev ile çelik evin farkları nelerdir, çelik ev tüm dünyada geçerli olan tüm şekillerde yapılabilen sınırı olmayan yapılardır. Prefabrik evler ise daha çok fabrikada hazır olarak üretilen parçalardan lego şeklinde modüler olan sınırları olan ama hızlı ve fiyat anlamında uygun yapılardır.

Prefabrik Evin Kurulumu ve Teslim Süresi Ne Kadardır?

Prefabrik evlerin kurulumu genel itibari ile fabrikada gönderilen malzemelerin usta için en basit şekli ile gönderilmesi sonrasında prefabrik evin montajını yapacak ustanın maharetine kalmıştır lakin ortalama bir 100 metrekare prefabrik evin kurulum süresi 5 kişi ile 5 gündür, boyanma ve mastikleme süresi 2 kişi ile 2 gündür.

Prefabrik Ev Sağlığa Zararı Var Mıdır?

Prefabrik ev malzemeleri insan sağlığına zarar vermemektedir, ev malzemelerimizde özellikle buna çok dikkat etmekteyiz, Ürünlerimiz bununla beraber ısıya yağmura kara karşı dirençli yapılardır

Prefabrik Evlerin Ses ve Isı Yalıtımı Nasıl Olmaktadır?

Prefabrik evler ısı yalıtımı olarak betonarme evlerden çok daha iyi yapılardır çünkü evin her duvarında 16 dns strafor ya da 40 dns taş yünü, çatıda ise 10 santim kalınlığında izolasyon bulunmaktadır. Ses konusunda ise betonarme yapılarla aynı sayılabilecek bir izolasyona sahiptir.

İstediğimiz Plan ve Dış Görünüşte Prefabrik Ev Yaptırılabilir Mi?

Evet istediğiniz planda prefabrik ev yapılabilir fakat dış görünüşte özellikle lüks yapılarda yuvarlak kesitlerde prefabrik ev değil daha çok çelik evlerimiz tercih edilmektedir. Çünkü prefabrik evlerin görünüş kısımlarında sınırlar bulunmaktadır biz bu sınırlar çerçevesinde evlerimizi tasarlamaktayız.

Bu evlerimizi modelleri görerek aslında sınırlarımız net bir şekilde anlayabilirsiniz.

idealev1.jpg

Prefabrik Yapı Çeşitleri Nelerdir?

Prefabrik yapı denildiği zaman ilk akla gelen prefabrik evlerdir, prefabrik evlerin haricinde tercih edilen prefabrik ofis, prefabrik okul, prefabrik hastane, prefabrik yemekhane, prefabrik yatakhane, prefabrik mescit, prefabrik tuvalet gibi birçok çeşidi de bulunmaktadır.

Numune Prefabrik Evleri Nerede Görebiliriz?

Yaptığımız prefabrik evler için sizlere adres ve telefon verebiliriz buralara gidip müşterilere deneyimlerini sorabilirsiniz. Numune prefabrik evlerimizi ise aşağıda ki adreste görebilirsiniz.

Prefabrik ev üretiminiz nerede ?

Prefabrik ev üretimimiz gebze'de bulunmaktadır. 0216 421 35 10 'dan bizden randevu alabilirsiniz.

İDEALMOD & İDEALEV / https://prefabrikevim.com/

Advertorial Haber