Ruslardan Antalya’ya kısmi seferberlik çıkartması! Antalya'da kiralık ev fiyatları 9 bin liraya fırladı

Rus lider Putin tarafından ülkesinde kısmi seferberlik ilan edilmesi Antalya’da emlak piyasasının hareketlenmesine neden oldu.
Ruslardan Antalya’ya kısmi seferberlik çıkartması! Antalya'da kiralık ev fiyatları 9 bin liraya fırladı

Ukrayna ile Rusya arasında başlayan savaşın küresel piyasalara etkisi tüm hızı ile devam ediyor. Hem iki ülke ile olan yakınlığı hem de ticari ilişkilerin yoğunluğu nedeniyle yaşanan savaş Türk ekonomisinin üzerinde de etkili olmuştu.

Bir yandan savaşın yarattığı küresel dalgalanma ile mücadele eden Türkiye bir yandan da savaştan kaçan mültecilere ev sahipliği yapmaya çalışıyor. Şubat ayında yaşanan ilk dalganın ardından bu seferde kısmi seferberlik kararının açıklanması ile ikinci dalga göç başladı. 

RUSLAR AKIN AKIN ANTALYA’YA GELİYOR, KONUT FİYATLARI VE EV KİRALARI UÇUYOR! 

Turizm sektörünün gözdesi Antalya bir kere daha Rus akınına uğradı. Ukrayna ile yaşanan savaştan kaçan Ruslar bu seferde Putin tarafından ilan edilen kısmi seferberlik kararı sonrası yeniden Antalya’ya gelmeye başladı.

250 bin sosyal konut projesi ve azalan talep sonrası düşüşe geçen konut fiyatlarına Rus talebi engel oldu. Antalya’da yabancıların yoğun talebi sonrası hem kiralık hem de satılık konut fiyatlarında yükseliş başladı.

ANTALYA’DA KİRALIK EV FİYATLARI 9 BİN LİRAYA DAYANDI

Kısmi seferberlik kararı sonrası Rusların Antalya’da kiralık daire arayışında artış yaşandı. Konu hakkında verileri değerlendiren Emlak Jet CEO’su Tolga İdikat, “Son dönemde ise Rusya’nın gayrimenkule ilgisi daha çok arttı. Eylül ayının ilk 24 günü bir önceki ay ile karşılaştırıldığında konut aramalarında yüzde 23 artış görüyoruz.

Son bir haftada ise artış ivmesi hızlandı. 23 Eylül Cuma günü bir önceki haftaya göre yüzde 94 daha fazla Rusya kaynaklı trafik aldık” diyerek konut kiralarının ortalama 8 bin 800 liraya yükseldiğini açıkladı. Rusların gelmeden önce konut ayarlamaya çalıştıkları, Kiralık ya da satılık ev bulan Rusların pazarlık dahi yapmadan alıma yöneldikleri belirtiliyor. Yaşanan yükseliş bölgede yaşayan Türkleri zora sokarken özellikle de kiracılar 8 bin TL altında ev bulmakta zorlanıyor.