Seçim sonuçları gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?

Yapılan milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerinin sonuçları gayrimenkul sektörünü memnun etti. Belirsizliğin sona ermesinin ardından gayrimenkul satışlarının hız kazanması bekleniyor.
Seçim sonuçları gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?

Türkiye’de uzun bir süre seçim belirsizliği yaşandı. Bu belirsizlikten dolayı özellikle gayrimenkul sektörü bundan negatif şekilde etkilendi. Gayrimenkul yatırımı yapmayı düşünenler seçim sonuçlarını görerek hareket etmeyi tercih ediyorlardı ve taleplerini erteliyorlardı. Artık bu belirsizlik büyük bir oranda ortadan kalkmış oldu. Türkiye ekonomisinde pek bir değişiklik olmayacağı netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kalsa da TBMM’de iktidarın çoğunluğu elde etmesi istikrar mesajı olarak yorumlandı.

GAYRİMENKUL PİYASASININ SEÇİM YORUMU!

Gayrimenkul sektörü seçim sonuçlarından oldukça memnun olurken Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp bir değerlendirme yaparak, “Seçim öncesinde yatırımcılar gayrimenkul yatırımı yapmak için büyük bir kararsızlık yaşıyordular. Yatırımcı piyasada güven ve istikrar arar. Bu sonuçlarla beraber TBMM’de çoğunluğu Cumhur İttifakı aldı. Bunun gayrimenkul piyasasında hareketlilik sağlayacağına inanıyorum. Yaz ayları da yaklaşıyor. Ham yabancıların hem de gurbetçilerin gayrimenkul taleplerinin artacağını öngörüyoruz.” dedi.

KONUT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

İnşaat sektörünün de talepler karşısında hızlanacağına dikkat çeken Şule Alp, “Seçim sonrasında bahsettiğimiz belirsizlik yerini güven ortamına bırakacak. Bu ortamda da inşaat maliyetlerinin düşmesini bekleyebiliriz. Bu seçim sonuçları ile beraber firmalar yavaşlattıkları çalışmalarını hızlandıracaklar. Yaz aylarında inşaatlar tamamlanıp satılmaya çalışılacak. Konut arzı arttıkça fahiş fiyat sorunu da çözülecektir.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalınca Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı 28 Mayıs'ta belirlenecek. O tarihe kadar döviz kurlarında meydana gelebilecek ataklar da gayrimenkul sektörü tarafından yakından takip ediliyor. Dolar kurunda herhangi bir kırılma inşaat maliyetlerinde büyük zararlar verebilir. Böyle bir ihtimalde konut fiyatları daha da yükselebilir.