Sektörün içinden konut fiyatları düşecek açıklaması geldi!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa konut fiyatlarına dair açıklamalarda bulundu. Konut fiyatlarındaki köpüğün sönmeye başladığını söyleyen Nizamettin Aşa fiyatların daha da düşeceğini açıkladı.
Sektörün içinden konut fiyatları düşecek açıklaması geldi!

Konut sektöründe son 2 yıl içerisinde çok önemli fiyat gelişmeleri yaşandı. Özellikle 2022 yılı içerisinde konut fiyatları oldukça yükseldi. Hatta insanların alım gücünün dahi ötesine geçti. Bundan sonra konut fiyatlarının ne yönde hareket edeceği ise en çok merak edilen konu arasında yer alıyor.

KONUTTA KÖPÜK GİDECEK!

Konut fiyatları ile alakalı olarak bir değerlendirme yapan İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, “Konut sektöründe henüz sular durulmadı. Sadece bir duraksama oldu ve konutta oluşan köpüğün bir kısmı gitti. Şu anda İstanbul’da 5 Milyon TL’nin altında ev bulmak mümkün değil. 10 Bin TL’den aşağıya kiralık ev bulamazsınız. Konut fiyatları düşmez diye bir durum yok. 5 Milyon TL’ye yükselen ev acaba 1 Milyon TL’ye düşer mi diye bir beklenti var. O fiyata düşmez ama bugünkü fiyatta da kalmaz. Köpük dediğimiz kısım gidecek. Peki bu köpük nedir? İşte konutta köpük fırsatçılıktan kaynaklanan fiyat artışıdır.” dedi.

Konut sektöründe maliyetlere de dikkat çeken Nizamettin Aşa, “Arsa fiyatları çok yükseldi. Bu da konut fiyatlarını arttırıyor. Şu anda bir ev için 3-5 Milyon TL ödemeyi göze alabilecek insan sayısı çok az. Bundan dolayı sosyal konut projelerine bu kadar talep oluyor. İnsanlar emlak sektöründen ev alamayınca sosyal konutları fırsat olarak görüyorlar.” ifadelerini kullandı.

KONUT FİYATLARI MUTLAKA DÜŞECEK

Konut fiyatlarının düşmesini beklediğini söyleyen Nizamettin Aşa, “Sektörün daha fazla fiyat artışını kaldırabilecek hali kalmadı. Konut fiyatlarını yükselttiler ama alan yok. Konut satış rakamları sürekli geri geliyor. Bu bir süre sonra fiyatları da etkileyecek. Ağustos ayında konut fiyatları yüzde 10 düşer demiştim ve çıkmıştı. Şimdi de konut bu fiyatta kalmaz diyorum ve göreceksiniz fiyatlar gerileyecek.” şeklinde konuştu.