Son Dakika: 63 müteahhide ihalelere girme yasağı getirildi!

İnşaat sektöründe yaşanan daralma ve maliyet endeksinde yaşanan yükseliş pek çok müteahhidi zor duruma sokarken 22 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında 63 müteahhit hakkında ihalelere katılmaktan yasaklama kararı çıktı!
Son Dakika: 63 müteahhide ihalelere girme yasağı getirildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 63 müteahhit hakkında İhalelere Katılmaktan Yasaklama Kararı verdi. Söz konusu karar 22 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Belirtilen ilanlarda yer alan 63 kamu müteahhidi ihale yasaklısı konumuna düştü. 

Çimento, hazır beton ve demir fiyatlarına gelen rekor zamlar sonrasında pek çok kamu müteahhidi devam eden işlerde zarar etmeye başlarken, fiyat farkı kararnamesi ve koşulsuz tasfiye hakkı verilmesi talep edilmişti. Kamu projelerinin riske gireceği ve devam eden projelerin sekteye uğrayacağı gerekçesi ile tasfiye hakkı verilmezken fiyat farkı kararnamesi de talepleri karşılamaktan uzak kalmıştı. 

İHALE YASAĞI OLAN FİRMALAR RESMİ GAZETE'DE! İHALE YASAKLI MÜTEAHHİTLER KİMLER?

İhale yasağı olan müteahhitler listesi 22 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlandı. Yayımlanan karar kapsamında 63 kamu müteahhidi için ihale yasağı getirilmiş oldu. Sözleşme imzalayarak yer teslimi yapılarak iş alan müteahhitler inşaat sektöründeki dalgalanma nedeni ile teslim aldıkları işlerde sorunlar yaşamaya başlamışlardı. Özellikle de demir ve çimento fiyatlarında yaşanan öngörülemez yükseliş ve yapılan rekor zamlar devam eden işlerde kamu müteahhitlerinin büyük zarara uğramasına neden olmuştu. 

Son Dakika: 63 müteahhide ihalelere girme yasağı getirildi!

İhale yasaklı müteahhitlerin tam listesi için BURAYI TIKLAYINIZ...

Süreçte teslim aldığı işi zamanında yetiştiremeyen ve sözleşme hükümlerine uymayan kamu müteahhitleri ne yazık ki hem yatırdıkları teminattan oldu hem de kamu yasaklısı konumuna düştü.