Sürpriz hareketlilik başladı! İnşaat demiri fiyatları geriledi!

İnşaat demiri piyasası için fiyat düşüşleri devam ediyor. Dolar kurunun artmasına rağmen küresel endişelerle demir fiyatlarında dolar bazlı düşüşler oldu. İnşaat demirinin ton fiyatları ne kadar?
Sürpriz hareketlilik başladı! İnşaat demiri fiyatları geriledi!

İnşaat yapı malzemelerinin güncel fiyatları yavaş yavaş başlayan inşaat mevsimi nedeniyle büyük bir ilgiyle takip ediliyor. İnşaat firmaları ve bireysel olarak inşaat yapacak vatandaşlar inşaat yapı malzemelerinin güncel fiyatlarına göre pozisyon alıyorlar. İnşaat demiri alımı yapmak isteyenler için uzun bir süredir bekledikleri piyasa koşulları oluşmaya başladı.

İNŞAAT DEMİRİ FİYATINDA GERİLEME!

Dünyada demir fiyatlarına dair önemli gelişmeler yaşanıyor. Demir denilince akla gelen ilk ülke olan Çin piyasanın oluşmasına direkt etki ediyor. Küresel çapta da talep ve arz durumuna göre demir fiyatları etkileniyor. Son dönemlerde demir cevherinin fiyatında dolar bazı fiyat düşüşleri takip ediliyor. Çin’de gayrimenkul sektörünün henüz beklenen düzeltmeyi yapamaması talepleri olumsuz etkilerken üretim talebin çok üzerinde kaldı. Bu da fiyatlarda dolar bazlı gerileme ile sonuçlandı.

İÇ PİYASA HAREKETLENİYOR

İnşaat demiri fiyatlarında dolar bazlı geri çekilme olunca iç piyasada bir sürpriz hareketlilik yaşanmaya başlandı. Dolar kurunda artışlar olmasına rağmen inşaat demirinin ton fiyatlarında düşüşler meydana geldi. Bu düşüşleri değerlendirmek isteyenlerin bir kısmı inşaat demiri alımlarına başladılar. Bir kısım müşteri ise fiyatların daha da düşeceği beklentisi ile beklemeye geçtiler.

İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARINDA SON DURUM!

İnşaat demiri fiyatlarında son durum merak ediliyor. Günün piyasa rakamlarına göre ince inşaat demirinin tonu İstanbul’da 16.150 TL’ye, Ankara’da 15.900 TL’ye ve İzmir’de 15.600 TL’ye satılıyor. Kalın inşaat demirinde ise ton fiyatları İstanbul’da 15.650 TL, Ankara’da 15.400 TL ve İzmir’de 15.200 TL olarak uygulanıyor. Bu fiyatların içerisinde yüzde 18 KDV ile nakliye maliyetleri olmadığı bilinmelidir.