Taş ev maliyetleri 2022! 120 metrekare tek katlı taş ev kaç TL'ye yaptırılır?

Taş ev maliyetleri 2022 merak ediliyor. Taş ev maliyetleri ne kadar? Taş ev yaptırmak pahalı mı? 120 metrekare müstakil taş ev kaç TL’ye yaptırılabilir?
Taş ev maliyetleri 2022! 120 metrekare tek katlı taş ev kaç TL'ye yaptırılır?

Türkiye’de ev yaptırmaya uygun bir arazisi olan vatandaşlar bu arazi üzerinde müstakil ev yaptırmayı tercih etmeye başladılar. İnsanlar şehrin karmaşasından kaçarak doğa içerisinde ailelerine bir yaşam alanı oluşturmak istiyorlar. Bu şekilde inşa edilecek evlerin maliyetleri ise yapı türüne göre değişiklik gösteriyor. Genellikle betonarme yapılar tercih edilse de ekonomik olması açısından prefabrik evler de yaptırılabiliyor. Ancak bazı avantajlarından kaynaklanan nedenler de taş evler de sıklıkla yaptırılan evler arasında bulunuyor. Peki taş ev maliyetleri ne kadardır? Taş ev yaptırmak pahalı mı olur?

TAŞ EVLERİN AVANTAJLARI NELERDİR?

Taş ev yaptırmak isteyenler bunu bazı avantajlarından dolayı tercih ediyorlar. Bu evlerin ısınma ve soğutma gibi bir problemleri olmamaktadır. Kışın soğuktan korunan taş evler yazın da fazla ısınmamaktadır. Uzun ömürlü olmaları ise oldukça dikkat çeken bir başka niteliktir. Bir taş evin ömrü doğru bakımlarla yüzlerce yıl olabilmektedir. Anadolu’da bu şekilde örnek taş evler mevcuttur.

TAŞ EV YAPTIRMAK PAHALI MI?

Taş ev yaptırmanın avantajları olsa da mali külfeti oldukça yüksek olabilmektedir. Öncelikle ev yapımında kullanılacak olan taşların maliyeti yüksektir. İşçiliğin zor olması ve taş ev yapacak ustaların az bulunması, inşaat süresinin uzun olması ve yapımının biraz daha zor süreçlere sahip olmasından dolayı taş evlerin inşaat maliyetleri biraz fazla olabilmektedir.

120 METREKARE TAŞ EV KAÇ TL’YE YAPTIRILIR?

Taş ev yaptırmak isteyenler bunun maliyetlerini merak ediyorlar. 120 metrekare tek katlı bir taş ev yaptırmak isteyenler maliyet araştırması yaptıklarında farklı fiyatlarla karşılaşabiliyorlar. Kırsal ile şehirlerde bunun maliyetleri farklı oluyor. Nakliye ve bunun gibi giderlerden dolayı fiyat değişiyor. 120 metrekarelik bir taş ev yaptırmak isteyenlerin ortalama fiyatlara göre şu anda en az 750 Bin TL’yi gözden çıkarmaları gerekir.