Temmuz 2022 Çimento Fiyatları! 1 Torba Çimento Kaç TL?

İnşaat maliyet kalemleri arasında yer alan çimento fiyatları merak ediliyor. Çimento fiyatları ne kadar oldu? 1 torba çimento kaç TL’ye satılıyor?
Temmuz 2022 Çimento Fiyatları! 1 Torba Çimento Kaç TL?

İnşaat maliyetleri belirlenirken önemli kalemlerden olan çimento için fiyat araştırmaları yapılıyor. Çimento fiyatlarına dair araştırma yapanlar tahmini inşaat maliyetlerine dair fikir edinebiliyorlar. Çimento fiyatları ne kadar oldu? Çimento satın alırken nelere dikkat edilmeli? Çimento fiyat araştırması nasıl yapılmalıdır?

ÇİMENTO TEMEL YAPI MALZEMESİ

Betonun hammaddesi olan çimento kullanılmadan beton yapıların inşası mümkün değil. Bundan dolayı da çimento fiyatları toplam inşaat maliyetlerinde etkili oluyor. Hatta çimento fiyatlarındaki yükselişler konut fiyatlarındaki artışlara direkt olarak etki edebiliyor. Çimento üretim maliyetlerinde meydana gelen artışlarla inşaat sektörü zor durumda kalmaya devam ediyor.

ENERJİ FİYATLARINDAKİ ARTIŞLAR ÇİMENTO SEKTÖRÜNÜ DE VURDU

Enerji fiyatlarında meydana gelen artışlar nedeniyle üretimde yüksek enerji kullanılan çimentoda da fiyat artışları kaçınılmaz oluyor. Bundan dolayı da inşaat yaptırmak isteyenler artık daha yüksek fiyatlar ödeyerek çimento satın almak zorunda kalıyorlar. Ancak çimento sektörü son dönemlerde ihracat kanalında çok ciddi satışlar yapıyorlar. Bu durum da iç piyasada bir fiyat baskısı oluşturabiliyor.

ÇİMENTO SATIN ALIRKEN BUNLARA DİKKAT!

Çimento genellikle bölgesel üretim yapılan bir yapı malzemesidir. Bundan dolayı çimento satın almaya karar verildiğinde ilk önce bulunulan bölgede üretim yapan çimento fabrikaları veya o markanın aracı satıcıları ile iletişime geçilmelidir. Çimento satın alırken karşılaştırmalı fiyat incelemesi yapılmalıdır. Ardından ise nakliye meselesi çözülmelidir. Nakliye maliyeti de çimento fiyatında hesaba katılmalıdır. Hatta pazarlık ile nakliye satıcıya yüklenmeye çalışılmalıdır. Bu şekilde çimento satın alma ile alakalı avantajlar elde edilebilir.

ÇİMENTO FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Güncel ortalama fiyatlara göre şu anda çimento fiyat listesi şöyle:

-1 Kg Gri Çimento: 5,99 TL
-3 Kg Gri Çimento: 10 TL
-5 Kg Gri Çimento: 11,50 TL
-50 Kg 1 Torba Gri Çimento: 70 TL
-1 Kg Beyaz Çimento: 6,24 TL
-3 Kg Beyaz Çimento: 20 TL
-5 Kg Beyaz Çimento: 29,90 TL
-50 Kg 1 Torba Beyaz Çimento: 95 TL