Temmuz sonu çimento fiyatlarında son durum! 1 torba çimento kaç TL?

Çimento fiyatları inşaat sektörü tarafından sıklıkla takip edilen konular arasında bulunuyor. Çimento fiyatları ne kadar oldu? Beyaz ve gri çimentonun torba fiyatı ne kadar? 1 torba çimento kaç TL’ye satılıyor?
Temmuz sonu çimento fiyatlarında son durum! 1 torba çimento kaç TL?

İnşaat sektöründe yaşanan maliyet krizinin etkilerinin hafifletilmeye başlamasına dair umutlar sektör içerisinde canlı tutulmaya devam ediliyor. Bundan dolayı da inşaat yapı malzemelerinin fiyatları sürekli takip ediliyor. Günlük fiyat takibi yapan sektör paydaşları böylelikle güncel maliyet hesaplamalarını doğru bir şekilde yapabilme imkanı da bulabiliyorlar. İnşaat yapı malzemeleri içerisinde vazgeçilmez bir ürün olan çimento fiyatları da sıklıkla takip ediliyor. Peki çimento fiyatlarında son durum nedir?

ÇİMENTO PİYASASININ SON GÖRÜNÜMÜ NEDİR?

Çimento piyasasında önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Pandemi ile beraber çimento sektörü farklı bir niteliğe büründü. Maliyet artışlarından dolayı iç piyasada beklenen satışları yapamayan çimento üreticileri ihracat kanalını devreye soktular. Bu konuda da başarılı olan çimento üreticileri dünyanın çeşitli ülkelerine çimento satışı gerçekleştirerek daralan satışlarını adeta patlattılar.

Çimento sektöründe açılan ihracat kanalının iç piyasaya yansımaları ise olumsuz oldu. Fiyat artışları tartışılırken çimento sektörü için iç piyasa ikinci planda kaldı. İnşaat sektörü ise artan bu fiyatlardan dolayı boykot kararı dahi aldılar ama yaşanan sorunlar bir süre sonra aşıldı. Lakin çimento fiyatlarının yüksekliğinin maliyet artışlarından kaynaklandığı iddiasında bulunan çimento sektöründe çimento fiyatları artmaya devam etti.

ÇİMENTO OLMADAN İNŞAAT OLMAZ!

Çimento kullanılmadan beton bazlı bir inşaatın yapılma imkanı bulunmuyor. Betonun hammaddesi olan çimento bundan dolayı inşaat sektörü için olmazsa olmaz yapı malzemeleri içerisinde yer alıyor. Çimento fiyatlarındaki en küçük yükselişler bu gerekçe ile inşaat sektörünü temelden etkiliyor.

ÇİMENTO FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Son piyasa verilerine göre ortalama olarak çimento fiyatları şu şekilde oluştu:

-1 Kg Gri Çimento: 5,99 TL
-3 Kg Gri Çimento: 10 TL
-5 Kg Gri Çimento: 11,50 TL
-50 Kg 1 Torba Gri Çimento: 70 TL
-1 Kg Beyaz Çimento: 6,24 TL
-3 Kg Beyaz Çimento: 20 TL
-5 Kg Beyaz Çimento: 29,90 TL
-50 Kg 1 Torba Beyaz Çimento: 95 TL

Not: Çimento fiyatları ilden ile farklılık gösterebilir. Çimento satın almadan önce yaşadığınız şehirde fiyat araştırması yaparak ortalama fiyatları öğrenmelisiniz.