Vakıfbank'tan satılık 2+1, 3+1 konutlar! 110.000 TL'ye ev sahibi olabilirsiniz!

Vakıfbank ikinci el konut satış ilanlarına yenilerini ekledi. Vakıfbank hangi illerde, hangi ikinci el konutları kaç TL fiyatla satıyor?
Vakıfbank'tan satılık 2+1, 3+1 konutlar! 110.000 TL'ye ev sahibi olabilirsiniz!

Konut fiyatlarının oldukça yüksek olmasından dolayı ev sahibi olmak isteyenler bu taleplerini gerçekleştirmek noktasında zorlanabiliyorlar. Ev fiyatlarındaki artışlar ev sahipliği oranına da darbe vurdu. Tarihin en düşük seviyesine düşen ev sahipliği oranındaki düşüşler çoğu kişinin ev satın alamadığını gösteriyor. Yine de bazı yollarla uygun fiyatlarla ev sahibi olmak mümkün olabiliyor. Bunun en etkili yolu ise bankalardan yapılan konut satışlarını takip etmek oluyor.

VAKIFBANK KELEPİR KONUT SATIYOR

Bankalardan yapılan konut satışları başlı başına fırsat olabiliyor. Artan inşaat maliyetlerinden dolayı emlak piyasasında hem sıfır hem de ikinci el konutların fiyatları uçmuş durumda. Buna karşın bankalar ikinci el konutları oldukça uygun fiyatlarla satışa çıkarabiliyorlar. Vakıfbank da bu şekilde fazlaca gayrimenkul satış ilanı yayınlayan bankalar arasında yer alıyor. Vakıfbank görenlerin şaşkınlığa düşeceği fiyatlarla ikinci el konut satışı yaparken bunun neden bu kadar düşük fiyatla satıldığı merak konusu oluyor.

Vakıfbank tarafından satışa sunulan konutların düşük fiyatlı olması satış sisteminden kaynaklanıyor. Bu konutlar ihale sistemi ile satılıyorlar. Bir teklif verildiğinde bir başkası teklif vermek isterse son teklifin üzerine çıkması gerekiyor. Fazlaca teklif gelen konutların fiyatları yükseleceği için Vakıfbank uygun fiyatlarla bu konutları satıyor. Ancak satışa sunulan konuta fazla teklif vermemesi durumunda o zaman kelepir konut imkanı doğuyor. Teklif olmayacağı için fiyat yükselmiyor. Bu şekilde piyasada komik bulunabilecek fiyatlarla ev satışı yapılabiliyor.

VAKIFBANK KAÇ TL FİYATLA KONUT SATIYOR?

Vakıfbank tarafından satışa çıkarılan bazı ikinci el konutları örnek olması nedeniyle haberimizde konu ediyoruz. Yayınlanan konut satış ilanlarına göre Bitlis Merkez'de 125 metrekare 3+1 konut için 110.000 TL fiyat belirlendi. Aynı şekilde Batman Kozluk'ta bulunan 125 metrekare 2+1 ev için de 200.000 TL tutarında fiyat belirlendi.

vakifbank-konut-satis.jpg

Vakıfbank tarafından Kırıkkale Merkez'de de konut satışı yapılıyor. 105 metrekarelik daire için banka 225.000 TL fiyat açıkladı. Benzer şekilde Kayseri PınarbaşI'nda da 123 metrekare 3+1 konut için 330.000 TL fiyat tespiti yapılarak satış ilanı yayınlandı.

Öte yandan Vakıfbank bu konutları satın alacaklara konut kredisi imkanı da sağlayabiliyor.