Yabancı Kiracı Davalarında da Artış Başladı! Kira Alamama Problemi Arttı

Türkiye'deki göçmen sayısının artması ile konutlarda da yabancıların sayısı bir hayli arttı. Ev sahipleri ile yabancı kiralar arasında da anlaşmazlıklar başladı, dava sayıları her geçen gün artıyor.
Yabancı Kiracı Davalarında da Artış Başladı! Kira Alamama Problemi Arttı

Ev sahipleri ile yabancı kiracılar arasında kira alamama sorunu başladı. Ukraynalı göçmenler ile baş gösteren sorun, Afgan ve Pakistanlı kiracılar nedeniyle büyüyor. Ev sahipleri, yabancı kiracılar konusunda tecrübeli olmadığı için sorunlar git gide yaygınlaşıyor. Uzmanlar yabancı kiracılar ile bir avukattan yardım alınarak sözleşme imzalanmasını öneriyor.

Realtyplus Franchising AŞ Kurucu Ortağı Özhan Carda, yabancı kiracıların kira ödememe probleminin Ukraynalıların gelmesi ile daha da arttığını söyleyerek “İnsanlar apar topar gelip ev kiraladılar. Sonrasında para transferinde gecikmeler olunca ev sahipleri açısından mağduriyetler yaşandı.” ifadelerini kullandı.  Afgan ve Pakistanlı kiracıların dışında ev kiralayıp sonrasında yurt dışına giden ve kirayı ödemeyi ihmal edenler de olduğuna dikkat çeken Carda, devlete ve sektörle ilgili sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü söyleyerek ev sahiplerinin mutlaka kısa dönemli anlaşma yapmaları ve kirayı peşin almaları uyarısında bulundu.

Yabancı Kiracı Davalarında da Artış Başladı! Kira Alamama Problemi Arttı

YÜKSEK KİRA TALEPLERİNİ YABANCILAR KARŞILIYOR

Dünya'nın haberine göre, mal sahipleri kiralama işlemlerinde kiranın yüksek olmasını öncelik olarak kabul ediyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Mono Hukuk Kurucusu Avukat Hanife Emine Kara, “Bu değerlere de çoğunlukla yabancı uyruklu kişilere yapılan kiralamalarla ulaşmakta, ancak kiraya verenler başta yüksek kira getirisi elde etme amacıyla hareket ederken ileri vadede yaşayabilecekleri sorunları göz ardı etmekte” açıklamasında bulundu.

YABANCI KİRAVI EV SAHİBİ DAVALARI ARTTI

İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü (İSTEB) Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Özcan, yabancılara ev kiralama aşamasında direk kiralama yapılmadığını, findex raporu olan bir Türk kefil istediklerini açıkladı. Yabancı uyruklu kişiler ile yapılan kira sözleşmeleri artınca uyuşmazlıklar da arttı ve adliyelerdeki dava ve icra takiplerinin sayısı da arttı. Özellikle kiraların ödenmemesi nedeniyle icra takipleri ciddi anlamda arttı.