Yeni kira düzenlemesi geliyor! AK Parti'den açıklama yapıldı!

Bu ay içerisinde yapılması beklenen kira düzenlemesine dair AK Parti’nin en yetkili isimlerinden birisi olan AK Parti, TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler açıklamalarda bulundu. Kira düzenlemesi ne zaman yapılacak ve hangi yeni uygulamalar getirilecek?
Yeni kira düzenlemesi geliyor! AK Parti'den açıklama yapıldı!

Türkiye’de artan konut kiraları vatandaşlarını canını yakmaya devam ediyor. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Mersin ve Muğla gibi illerde konut kiraları oldukça yüksek fiyatlara ulaştı. Bir asgari ücretli vatandaşın İstanbul’un bazı ilçelerinde ev kiralaması artık hayal oldu. Memurlar dahi yüksek kiralar nedeniyle bu kentlerden kaçmaya başladılar. Sadece sayılan bu kentlerde değil ülke genelinde konut kira fiyatları yükseldi. Yaşanan bu barınma krizi için ise bir süredir yasal düzenleme yapılacağı dile getiriliyordu. AK Parti TBMM Grup Başkanlığı görevine getirilen Abdullah Güler kira düzenlemesine dair yeni açıklamalarda bulundu.

KİRA ZAMMI SINIRLAMASI UZATILACAK MI?

Geçtiğimiz yıl yapılan kira düzenlemesine dikkat çeken AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, “Geçtiğimiz yıl kira düzenlemesi yani kira zammında yüzde 25 sınırlandırması getirilen yasal düzenleme yapıldığında ben Adalet Komisyonu Başkanı olarak görev yapıyordum. Bu düzenlemeyi o zaman torba yasaya eklemiştik. Bu sadece konut kiralarını kapsayan geçici bir düzenlemeydi. Şu anda bunun devam etmesi yönünde bir kanaat var. Buna dair yeni çalışmalar yapılıyor. Bölgesel anlamda etki analizleri çıkarılıyor. O dönemi nasıl etkilemiş, devam edilirse bu dönemi nasıl etkiler gibi detaylar inceleniyor. Konut kiralarındaki fiyat artışlarının bölgesel nedenleri de arkadaşlarımız tarafından inceleniyor.” dedi.

Yüzde 25 kira zammı sınırlamasının uzatılmasına dair bilgi veren Abdullah Güler, “Uygulamada bulunan yüzde 25 kira zammı sınırlamasının 1 Temmuz tarihinde süresi doluyor. Bu zaten geçiş dönemi için belirlenmiş süreli bir uygulamaydı. Şimdi bu uygulamayı yaparak hangi sonuçları elde ettik, bundan sonra ihtiyaç bunun devam etmesi mi yoksa başka bir düzenleme mi şeklinde etki analizleri elimize geldiğinde daha sağlıklı karar verebileceğiz. Arkadaşlarımız bu çalışmayı yapıyorlar ve vatandaşlarımızı en çok koruyacak şekilde yeni bir düzenleme gerçekleştireceğiz. Kira zammı sınırlamasının yanında ek uygulamalar da olabilir. Bunları tartışıp değerlendireceğiz.” ifadelerini kullandı.

KÜRE DÜZENLEMESİ NE ZAMAN YASALAŞIR?

Kira düzenlemesinin ne zaman yapılacağına dair de bilgi veren Abdullah Güler, “Kira fiyatlarındaki artışları durduracak bir düzenlemenin elzem olduğunun bilincindeyiz. Sanıyorum TBMM tatile girene kadar bu düzenleme yapılır. Sadece kira fiyatları değil gıda fiyatları ile alakalı olarak bir düzenleme yapılması gündemimizdedir.” şeklinde konuştu.