Yüzde 25 sınırı aşan ev sahiplerine ceza! Bekir Bozdağ açıkladı, hapis cezası gündemde!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ fahiş kira zamları ile mücadele edileceğini açıklayarak yeni yaptırımların uygulanacağını duyurdu. Yüzde 25 kira zammı sınırlamasının süresinin de uzatılacağını söyleyen Bakan Bekir Bozdağ fahiş kira artışında hapis cezası verilmesinin de gündemde olduğunu belirtti.
Yüzde 25 sınırı aşan ev sahiplerine ceza! Bekir Bozdağ açıkladı, hapis cezası gündemde!

Türkiye’de konut kiralarına yönelik yeni bir düzenleme yapılacağı bizzat Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından açıklandı. Bakan Bekir Bozdağ hapis cezası da dahil olmak üzere çeşitli alternatif yaptırımlar üzerinde çalışıldığını söyledi.

YÜZDE 25 KİRA ZAMMI SINIRLAMASINI UZATILIYOR!

Konutların kiralarında uygulanan yüzde 25 kira zammı uygulamasına değinen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Geçtiğimiz yıl konutlarda geçerli olacak şekilde yüzde 25 kira zammı sınırlaması getirmiştik. Bu uygulamanın geçici olacağını belirtmiş ve 1 Temmuz 2023’te sona ereceğini bildirmiştik. Bu yıl ise yeni bir değerlendirme yapmak lüzumu doğdu. Kiracıları etkileyecek olumsuz koşullar devam ediyor ve kiracıları korumak zorundayız. Bundan dolayı yüzde 25 kira zammı sınırlamasına 1 Temmuz 2023 tarihinden sonra da devam etme kararı aldık. Buna dair yasal düzenleme seçimlerden hemen sonra yapılacaktır.” dedi.

FAHİŞ KİRA ARTIŞI YAPANLARA CEZA

Fahiş kira artışı yapan ev sahiplerine yaptırım hazırlığı içerisinde olduklarını söyleyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Barınma hakkı her bir vatandaşımızın anayasal hakkıdır. Biz devlet olarak bu hakkı korumak zorundayız. Fahiş kira artışı yapılması durumunda kiracı vatandaşlarımız çok zor durumda kalıyorlar. Deprem felaketi sonrasında buna dair örnekler gördük. İnsanların o zor durumlarından dahi faydalanmak isteyenler oldu. Bunu bir yasal düzenleme ile kontrol altına almalıyız. Fahiş kira artışına gidenlere yaptırım uygulayacağız.” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 25 SINIRINI AŞAN EV SAHİPLERİNE YAPTIRIM GELİYOR!

Yüzde 25 kira zammı sınırlamasına uymayan ev sahiplerine de ceza verileceğini açıklayan Bakan Bekir Bozdağ, “Geçtiğimiz yıl yüzde 25 kira zammı sınırlaması getirdik ama buna bir müeyyide eklemedik. Yani cezası yoktu. Mahkemeye gidildiğinde en fazla kira zammı yüzde 25 ile sınırlanıyordu. Bunu da çoğu ev sahibi göze aldı ve fazla kira artışı yapma yoluna gittiler. Eğer hapis veya para cezası olsaydı o ev sahipleri yüzde 25 sınırını geçmemek için azami özen gösterirdiler. Bu yıl bunu yapacağız. Hem süresi uzatılacak hem de uymayana ceza verilecek.” şeklinde konuştu.