0,79 faizli 1 Milyon TL konut kredisinin taksit hesaplama tablosu yayınlandı!

Hükümetin kamu bankaları üzerinden 0,79, 0,89 ve 0,99 faizli konut kredisi verme hazırlığında olduğu iddiaları güçlendi. Ziraat Bankası’nın eski müdürlerinden Şenol Babuşcu düşük faizli konut kredileri için taksit hesaplama tablosunu yayınladı.
0,79 faizli 1 Milyon TL konut kredisinin taksit hesaplama tablosu yayınlandı!

Türkiye’de konut sektöründe çok ciddi sorunlar yaşanmaya devam ediyor. Konut satış rakamlarının düşmesinden dolayı hükümetin çözümü düşük faizli konut kredisi olduğu iddia edildi. Bu iddianın sahiplerinin bankacılık piyasasının üst düzey isimleri olması bu durumu çok daha da kuvvetlendiriyor.

KONUT SEKTÖRÜNE KREDİ DESTEĞİ!

Geçtiğimiz günlerde konut sektörü ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin nebati arasında bir görüşme yapıldığı ve düşük faizli konut kredisi kampanyalarının o zaman da gündeme geldiği bildirilmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank üzerinden vatandaşlara düşük faizli konut kredileri verilecek. Bu şekilde konut satışlarının arttırılması hedefleniyor.

FAİZ ORANLARI NE KADAR OLACAK?

Devlet destekli konut kredilerinde faiz oranlarının ne kadar olacağını Ziraat Bankası’nın eski müdürlerinden olan Şenol Babuşcu açıkladı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Şenol Babuscu, “Hükümet konut sektörünü canlandırmak için harekete geçiyor. Bu maksatla düşük faizli konut kredisi üzerinde çalışmalar yapılıyor. Edindiğimiz bilgilere göre 5 Milyon TL’ye kadar olan konutlar için aylık 0,79 faizle, 5 Milyon TL ile 10 Milyon TL arasında olan konutlar için aylık 0,89 faizle, 10 Milyon TL’nin üstünde fiyatı olan konutlar için aylık 0,99 faizle konut kredisi verilmesi düşünülüyor.” dedi.

1 MİLYON TL KONUT KREDİSİNİN TAKSİT HESAPLAMALARI!

Bankacılık piyasasının duayenlerinden olan Şenol Babuçcu açıklanması planlanan konut kredisi kampanyalarının taksit hesaplama tablosunu da yayınladı. 1 Milyon TL konut kredisini 10 yıl vadeli olarak yani 120 ay vadeli olarak hesaplayan Şenol Babuşcu faiz oranlarına göre aylık taksitlerin ne kadar olabileceğini açıkladı.

0,79 faizli 1 Milyon TL konut kredisinin taksit hesaplama tablosu yayınlandı!

Yapılan hesaplamaya göre 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi 0,69 faizle kullanılırsa aylık 12.281 TL, 0,79 faizle kullanılırsa aylık 12.929 TL, 0,89 faizle kullanılırsa aylık 13.594 TL, 0,99 faizle kullanılırsa aylık 14.278 TL kredi taksiti ödenecek. Bu hesaplama içerisinde vergilerin olmadığı da bildirildi.