EYT'lilere para yağacak! Emekli olurken çifte ödeme yapılacak!

EYT düzenlemesinde son düzlüğe girilirken çok kısa bir süre içerisinde tüm detayların netleşmesi bekleniyor. Ancak EYT'liler emekli olurken çok ciddi miktarlarda ödemeler alarak emekli edilecekler.
EYT'lilere para yağacak! Emekli olurken çifte ödeme yapılacak!

Türkiye'de EYT düzenlemesine ilişkin her gün çok sayıda kritik gelişme yaşanıyor. Bu gelişmelere bağlı olarak bazı detaylar da ortaya çıkıyor. Bu detaylar EYT düzenlemesi sonrasında emekli olacakları direkt olarak etkiliyor. Müjde gibi bir gelişme daha yaşandı. EYT ile emekli olma imkanı bulacaklara çok önemli ödemelerin yapılacağı ortaya çıktı. 

PATRONLAR KAYNAK BULDU!

EYT ile emekli olacak olan çalışanlar için işverenlerin en büyük sıkıntısı bu personellere ödenecek olan kıdem tazminatıydı. Çoğu işveren için bu maliyet karşılanabilir olmanın ötesinde rakamları bulabilecekti. Ancak çalışanların yasal hakkı olan kıdem tazminatlarını patronlar ödemek zorundalar. Bunun için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den yardım talep eden patronlara yeşil ışık yakıldı. 

İşverenler EYT'li personellerine kıdem tazminatı ödemesi yaparken devlet tarafından kendilerine sağlanan uygun faizli kredileri kullanabilecekler. Bu şekilde EYT'liler herhangi bir kayıpla veya ödeme ertelemesi ile karşılaşmayacaklar. Yasalara göre kıdem tazminatları tek seferde ödenmek zorunda. EYT ile emekli olacak olan çalışan işvereninde kıdem tazminatını devlet desteği ile verilecek olan krediyle peşin olarak alabilecekler. 

KIDEM TAZMİNATLARI ZAMLANACAK!

EYT düzenlemesi ile emekli olabilmek için çalışanların en erken Ocak ayında bu işlemlere başlayabilecekleri artık kesinleşti. Bu da aslında EYT'liler için oldukça olumlu bir gelişme. Kıdem tazminatları her yıl asgari ücrete zam yapıldıkça yükseliyor. Ocak ayında asgari ücrete yapılacak olan zamdan EYT'liler bu açıdan yararlanacaklar. Şu anda ortalama 150 Bin TL kıdem tazminatı alabilecek olan bir EYT'li asgari ücrete yüzde 50 zam yapılması durumunda Ocak ayında 225 Bin TL alabilecekler. Bu çalışılan yıla göre azalıp yükselebilecek. 

EYT'LİLERE İKİNCİ ÖDEME PROMOSYON OLACAK!

EYT'liler için ikinci ödeme ise emekli maaş promosyonları olacak. Emekli olduklarında direkt olarak bir banka ile anlaşabilecek olan EYT'liler Ocak ve Şubat ayı zamları ile beraber 9.000 TL'ye kadar maaş promosyonu alma imkanı bulacaklar. Hem kıdem tazminatını hem de emekli maaş promosyonunu alacak olan EYT'liler ciddi anlamda ekonomik açıdan ferahlayacaklar. Bu çifte ödeme ile emekli olmaya hazırlanan EYT'liler şimdiden sabırsızlanmaya başladılar.