1 gram altını olan bile kazanacak! Altının uzmanı sürpriz rakamı duyurdu büyük rekor geliyor

Altın fiyatları büyük bir hızla yükselişini sürdürürken ABD merkezli bankacılık krizi ve iflas dalgası ons altını dolar karşısında destekliyor. Altın ne olur diyenlere yeni tahmin geldi.
1 gram altını olan bile kazanacak! Altının uzmanı sürpriz rakamı duyurdu büyük rekor geliyor

1 gram altını olan bile kazanacak! Altının uzmanı sürpriz rakamı duyurdu büyük rekor geliyor - Yatırımcılar yükselen enflasyon karşısında birikimlerini koruyacak en uygun yatırım aracını aramaya devam ediyor. 

ABD'de patlak veren bankacılıktaki iflas dalgası Avrupa ülkelerin de sıçrarken yaşanan panik havası ve belirsizlik ortamı altına yaradı. Uluslararası piyasada ons altının fiyatı hızlı bir yükseliş yaşarken bu yükseliş iç piyasada rekor kıran dolar tarafından da desteklenen gram ve çeyrek altının fiyatı için artışı beraberinde getirdi. 

GRAM ALTINDA YENİ REKOR BEKLENTİSİ VAR MI?

Amerika’nın (ABD) en büyük bankalarından olan Silicon Valley Bank 11 Mart’ta iflas etmiş ve bu, 2008 krizinden bu yana ABD’de kayıtlara geçen en büyük banka iflaslarından biri olmuştu. Bu bankanın ardından yine ABD’de Silvergate Capital ve Signature Bank da iflaslarını açıkladı.

1 gram altını olan bile kazanacak! Altının uzmanı sürpriz rakamı duyurdu büyük rekor geliyor

ALTIN FİYATLARI NE OLUR, DÜŞER Mİ, YÜKSELMEYE DEVAM EDER Mİ?

Yaşanan iflas şoku ile ons altının fiyatı 2 bin doları gram altın fiyatı ise 1.244 TL seviyesini görerek tüm zamanların en yüksek seviyesini görerek tarihi rekorunu kırmıştı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yaşanan durumu değerlendirerek “Altın, bankacılık krizlerinden aldığı destekle yükselişe geçti. Şu anda kâr satışları bekliyorum. Altındaki ralli henüz bitmedi hatta yeni başlıyor. Ons altın yaz aylarında 2 bin 350 dolara yükselebilir. Çünkü bankacılık krizi devam ediyor ve başka ülkelere sıçrama ihtimali var. 

 Gramda Kapalı Çarşı fiyatıyla ekranlarda görünen fiyat arasında 30 liralık makas aralığı var. Vatandaşlar ekrandaki rakama değil, serbest piyasa fiyatlarına baksın. Gram Kapalı Çarşı’da 1.264 liraya kadar yükseldi. Gram fiyatları ons nedenli ara ara düşse de bu düşüşler kalıcı olmayacaktır. Yazdan sonra gramda 1.300-1.400 liraları konuşacağız. Eylül gibi de 1.550 lira olabilir" diyerek gram altının Eylül ayında göreceği seviyeyi tahmin etti. 

NOT: Burada yer alan bilgiler İslam Memiş tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.