17 banka imzayı çaktı! Merkez Bankası kararı açıkladı yastık altı TL'si olana aylık 34.148 TL kapısı açıldı

17 banka imzayı çaktı! Merkez Bankası kararı Yastık altı TL'si olana aylık 34.148 TL nakit para ödenecek
17 banka imzayı çaktı! Merkez Bankası kararı açıkladı yastık altı TL'si olana aylık 34.148 TL kapısı açıldı

17 banka imzayı çaktı! Merkez Bankası kararı açıkladı yastık altı TL'si olana aylık 34.148 TL kapısı açıldı - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan yeni hükümette ekonomi yönetimi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e bırakılmıştı.

Bakanlık koltuğuna oturan Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı olarak Hafize Gaye Erkan'ı atarken Türkiye'nin ilk kadın başkanı olan Erkan koltuğa oturur oturmaz başladığı faiz artırımlarına tüm hızı ile devam ediyor. Yapılan son toplantıda TCMB tam 500 baz puanlık faiz artırımı yaparken politika faiz oranı yüzde 30 seviyesine çekilmişti.

ZENGİNİN ÇALIŞMASINA GEREK KALMADI PARA PARAYI ÇEKECEK!

Merkez Bankası tarafından alınan karar sonasında politika faiz oranı yüzde 30 seviyesine yükselirken bankaların vadeli mevduat hesap faiz oranlarında da yükselişi tetikledi. 17 banka faizlerini arttırırken bankaların vadeli mevduat hesabı faiz oranları uçuşa geçti. Yapılan güncelleme sonrasında en yüksek faiz oranı yüzde 41 seviyesine yükselirken dolara kaçışı engellemek adına TL'ye yüksek faiz desteği bankada parası olanların çalışmasına gerek kalmadan yüksek faiz getirisi elde etmesini sağladı.

vadeli-mevduat.jpg

EN YÜKSEK FAİZ HANGİ BANKADA, 1 MİLYON LİRANIN 32 GÜNLÜK FAİZ GETİRİSİ NE KADAR, KAÇ TL?

Bankaların 32 günlük vadeli mevduat hesabında en yüksek faiz yüzde 41 seviyesine yükselirken en yüksek faiz veren banka ise bu oranı uygulayan Denizbank oldu. Denizbank üzerinden 1 milyon liranın 32 günlük faiz getirisi ise 34 bin 148 TL seviyesine ulaştı.

Yani bankaya parasını yatıran çalışmadan 3 asgari ücret maaşı kadar parayı cebine koyacak. Faizlerde yaşanan yükseliş bu nedenle en çok bankada parası olanların işine yaradı.