5 gün sonra başlıyor! Mecburi tutuldu yaptırmayan 1.154 TL para cezası ödeyecek

Milyonlarca kişiyi etkileyecek olan son dakika zorunluluk kararı açıklandı. Yaptırmayanlara para cezası kesilecek.
5 gün sonra başlıyor! Mecburi tutuldu yaptırmayan 1.154 TL para cezası ödeyecek

5 gün sonra başlıyor! Mecburi tutuldu yaptırmayan 1.154 TL para cezası ödeyecek - Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren yeni bir son dakika kararı daha açıklandı. Türkiye bir anda bastıran kara kışla zorlu günler geçirirken 1 Aralık tarihi itibari ile yeni zorunluluk kararı alındı.

Alınan karar kapsamında zorunlu kış lastiği tarihi açıklandı. Her sene olduğu gibi bu senede zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık 2023 tarihinde başlayacak. Bu tarihten itibaren belirlenen sınıfta yer alan araçların tümünde kış lastiği takılması zorunlu oldu. Söz konusu zorunluluk 1 Nisan 2024 tarihine kadar sürecek.

ZORUNLU KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI 2023 NE ZAMAN BAŞLAYACAK, SONA ERECEK?

Alınan resmi karar kapsamında ülkemizde 1 Aralık 2023 tarihi itibari ile kış lastiği zorunluluğu başlayacak. Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunludur" denilerek söz konusu yasağın 1 Nisan 2024 tarihine kadar devam edeceği ifade edildi.

1.jpg

BİNEK ARAÇLARDA KIŞ LASTİĞİ ZORUNLU MU, HANGİ ARAÇLARDA ZORUNLU?

Alınan karar kapsamında şehirler arası yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlarda kış lastiği zorunluluğu olacak. Özel araçlarda ise zorunluluk bulunmuyor ancak kişilerin can ve mal güvenliği açısından bu lastiklerin kullanılması öneriliyor.

7 derecenin altındaki hava sıcaklıklarında kış lastiği kullanımı gerekiyor. Trafik kazalarının büyük bir bölümünün lastik kaynaklı olduğu belirtilirken kış lastiğinin mutlaka taktırılması gerektiğinin altı çizildi.

Genel Yayın Yönetmeni