Ziraat Bankası Halkbank Vakıfbank! Devlet bankalarından 1 milyon TL limitli konut kredisi kampanyası

Ev sahibi olmak isteyenlere bir kere daha devlet bankaları el uzattı, 1 milyon TL limitli kredi kampanyası başladı.
Ziraat Bankası Halkbank Vakıfbank! Devlet bankalarından 1 milyon TL limitli konut kredisi kampanyası

Ziraat Bankası Halkbank Vakıfbank! Devlet bankalarından 1 milyon TL limitli konut kredisi kampanyası - Kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından ev sahibi olmak isteyen kişilere yönelik olarak yeni konut kredisi kampanyası açıklandı.

Yükselen konut fiyatları nedeniyle vatandaşlar ev sahibi olmakta zorlanırken nakit birikimi yetişmeyen kişilerin umudu kamu bankaları oldu. Kamu bankaları tarafından başlatılan 1 milyon TL limitli kredi paketlerinde ise ne yazık ki faiz oranları yükselişini sürdürdü. İşte o kampanyalar...

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI YÜZDE KAÇ?

Türkiye'nin en büyük bankası olan Ziraat Bankası faiz oranları ne yazık ki yükselişini sürdürdü. Kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranı yüzde 3,79 seviyesine yükselirken 120 ay vadeli 1 milyon TL konut kredisi paketinin aylık ödeme tutarı ise cepleri yaktı.

zirata-kredi.jpg

1 milyon TL limitli konut kredisi paketinde aylık ödeme 38 bin 341 TL olarak gerçekleşecek. Kredini toplam geri ödemesi ise 4 milyon 600 bin TL olarak gerçekleşecek. Yani 1 milyon TL konut kredisi çeken bir kişi bankaya toplamda 3 milyon 600 bin TL faiz ödemesi yapmış olacak.

Halkbank konut kredisi faiz oranı yüzde 2,99 olarak uygulanırken aylık taksit tutarı 30 bin 798 TL olarak gerçekleşecek. Ev sahibi olmak isteyen kişiler için taksit tutarları bu şekilde uygulanırken ne yazık ki asgari ücretli çalışan kişiler için taksit tutarları ödenemez boyutlara ulaştı. Orta gelir grubu içinde taksit tutarları yüksek kalırken vatandaşlar için kredi çekerek ev sahibi olmak hayal haline geldi.

Genel Yayın Yönetmeni