Akaryakıt fiyatlarına son dakika zam haberi benzin ve motorine indirim kuruş olarak yapılmıştı Lira ile zam kararı açıklandı!

Brent petrol fiyatında yaşanan büyük düşüş döneminde kuruş kuruş indirim kararı alınması araç sahiplerinin tepkisini çekerken yaşanan yükseliş ibre tersine döndü ve zam haberi geldi!
Akaryakıt fiyatlarına son dakika zam haberi benzin ve motorine indirim kuruş olarak yapılmıştı Lira ile zam kararı açıklandı!

Son dönemde oldukça dalgalı seyreden brent petrol fiyatı nedeniyle akaryakıt fiyatları da zam ve indirim dalgalanması yaşıyordu. Brent petrol fiyatında yaşanan düşüşün etkisi ile benzin ve motorin fiyatları geride bıraktığımız hafta içerisinde üst üste indirim alırken ibrenin tersine dönmesi ile yeni zam haberi açıklandı. 

Çin'de yaşanan vaka sayılarındaki artış ve zorunlu kısıtlama kararları piyasada bir kere daha pandemi kabusu yaşanmasına ve brent petrol fiyatında çöküş yaşanmasına neden olmuştu. Brent petrolün fiyatı 81 dolar seviyesine kadar çekilerek büyük bir düşüş yaşarken iç piyasada ise benzin ve motorine kuruşla indirim yapılması araç sahiplerinin tepkisini çekmişti. Gelen indirimlerin ardından brent petrolde başlayan yükseliş ile yeni zam endişesi yaşanmıştı. Kötü haber geldi. 

ARAÇ SAHİPLERİ DİKKAT O SAATTE LİTRE BAŞINA 1 TL ZAM GELECEK! 

Çin'de ülke genelinde yapılan büyük protesto gösterilerinin nerede ise halk ayaklanmasına dönüşmeye başlaması üzerine hükümet zorunlu olarak geri adım attı. Artan vaka sayısına göre uygulanan zorunlu koronavirüs kısıtlama kararlarının gevşetilmesi ile beraber brent petrolde ibre yeniden yukarıya döndü. Bir yandan OPEC üyelerinin üretimi kısıtlaması bir yandan da talebin yeniden artış göstereceği beklentisi ile brent petrol yeniden yükselişe geçmiş ve 87 dolar seviyesini aşmıştı. 

 Sektör temsilcileri tarafından yapılan açıklama ile dolar kurunun sabit kalması ve brent petrol fiyatının yükselmesi ile beraber akaryakıt fiyatlarına yeni fiyat düzenlemesi geleceği duyuruldu. Yapılan açıklama ile geride bıraktığımız hafta 3 kez indirim alan motorinin litre fiyatına 1 lira 16 kuruşluk zam geleceği ilan edildi. Söz konusu zam 3 Aralık 2022 Cumartesi günü itibari ile pompaya yansıyacak. Benzin fiyatlarında ise bugün için bir güncelleme beklenmediği belirtildi. 

Akaryakıt fiyatlarına son dakika zam haberi benzin ve motorine indirim kuruş olarak yapılmıştı Lira ile zam kararı açıklandı!

GÜNCEL BENZİN, MOTORİN VE LPG OTOGAZ FİYATLARI NE KADAR, KAÇ TL?

Gelecek olan zam öncesi İstanbul'da kurşunsuz benzinin litre fiyatı 20,19 liradan satılırken motorinin litresi 22,46 TL ve LPG otogaz fiyatı ise 10,54 TL'den satılmaya devam ediyor. Ankara'da motorin satış fiyatı 22,44 TL olarak uygulanırken İzmir'de ise bu fiyat 22,66 TL olarak pompaya yanısyor. Bu fiyatlara gece yarısı itibari ile 1,16 kuruşluk zam yansıyacak.