Akaryakıt zammı geri çekildi! Benzin ve motorinde son fiyatlar!

Akaryakıt fiyatlarında bugün bir değişim yaşanacaktı ama yapılan son değerlendirme ile bu değişiklikten vazgeçildi. Benzin ve motorin zammı neden iptal edildi ve akaryakıt fiyatları şu anda ne kadar?
Akaryakıt zammı geri çekildi! Benzin ve motorinde son fiyatlar!

Türkiye büyük bir deprem felaketi yaşarken bir yandan da hayat devam ediyor. Felaket sonucunda 10 ilde enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarılmaya ve zor durumda kalan depremzedeler için de asgari yaşam koşulları oluşturulmaya çalışıyor. Bunlar yapılırken ekonomi alanında gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Artan petrol fiyatlarından dolayı akaryakıt fiyatlarına zam gelecekti. Ancak bu zammın iptal edildiği bildirildi.

AKARYAKIT ZAMMI İPTAL!

Akaryakıt sektörü kaynakları dün bir zam açıklaması yapmıştılar. O açıklamaya göre 9 Şubat tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde benzinin litresine 62 kuruş, motorinin litresine ise 1,02 TL zam uygulanacaktı. Normal koşullarda bu fiyat değişimi dün gece yarısı pompa fiyatlarına yansıması gerekiyordu. Ancak bu konuda sürpriz bir gelişme yaşanarak zam iptal edildi.

ZAM NEDEN GERİ ÇEKİLDİ!

Akaryakıt maliyetlerindeki artış nedeniyle hem benzine hem de motorine zam uygulanması gerekiyordu. Ancak Türkiye’de tüm odak noktası deprem felaketi oldu. Bu felaketin yaralarının sarılmaya çalışılacağı bir dönemde akaryakıta zam yapılması uygun görülmedi. Özellikle bölgeye yoğun bir şekilde yardım sevkiyatı yapılırken akaryakıt zammı yapmanın hoş karşılanmayacağı düşünülerek zam kararı iptal edildi. İlerleyen günlerde petrol fiyatlarındaki değişimlere göre karar verileceği bildirildi.

AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR?

Akaryakıt fiyatlarının güncel tarifeleri merak ediliyor. Buna göre İstanbul’da benzin 19,75 TL’ye, motorin ise 19,97 TL’ye satılıyor. Ankara’da benzinin fiyatının 20 TL, motorinin fiyatının ise 20,233 TL olduğu bildirildi. İzmir’de ise motorinin fiyatı 20,29 TL olarak uygulanırken benzinin litre fiyatının 19,92 TL olduğu belirtildi.